Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Μετα απο 16 χρόνια έγινε η σύλληψη δολοφόνου του ήρωα ΖΑΜΠΑΤΗ ΜΑΡΙΝΟΥ!!!

Δεκαέξι χρόνια μετά από μία άγρια δολοφονία ενός 25χρονου λιμενικού στη Σαγιάδα ο δράστης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις πράξεις του.
Ήταν Μεγάλη Παρασκευή. Λίγες ώρες πριν την Ανάσταση. 27 Απριλίου του 1997. Οι λιμενικοί είχαν πληροφορίες από την Ίντερπολ για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών από την Αλβανία προς τα ελληνικά παράλια.
Το Ιόνιο και τα στενά μεταξύ Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας είχαν μετατραπεί την εποχή εκείνη σε εμπόλεμη ζώνη καθώς ήταν καθημερινές οι συμπλοκές μεταξύ σκαφών του Λιμενικού και Αλβανών που μαφιόζων, που εκμεταλλευόμενοι την αναρχία στη γείτονα χώρα έρχονταν πάνοπλοι και με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.
Το σκάφος που περιπολούσε εκείνο το βράδυ εντόπισε το ύποπτο Αλβανικό να κινείται στην περιοχή. Στο σήμα για έλεγχο οι πέντε επιβαίνοντες απάντησαν με καταιγισμό πυροβολισμών.
Οι λιμενικοί ανταποδίδουν τα πυρά... Ένας από τους λαθρέμπορους τραυματίζεται και η καταδίωξη καταλήγει χωρίς τη σύλληψή τους.
Από τα πυρά των Αλβανών πέφτει νεκρός ένας Λιμενικός. Ο Μαρίνος Ζαμπάτης, μόλις 25 χρονών, ένας από τους καλύτερους άνδρες των Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.
Το Λιμενικό Σώμα τον τίμησε δίνοντας το όνομά του σε ένα από τα σκάφη του.
Και το απόγευμα της Παρασκευής, δεκαέξι χρόνια μετά, η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε να έχει στα χέρια της τον δράστη της δολοφονίας του νεαρού λιμενικού.
Ο 54χρονος πλέον Αλβανός, επί τόσα χρόνια έβρισκε καταφύγιο στη χώρα του. Πίστεψε ίσως ότι οι πράξεις του έχουν ξεχαστεί και το μεσημέρι της Παρασκευής επιχείρησε να περάσει τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Κακαβιά.
Όμως οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρία εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Κέρκυρας για δύο Βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Όλα αφορούσαν στη συμπλοκή εκείνης της νύχτας και στη δολοφονία του 25χρονου Μαρίνου Ζαμπάτη.
Ο Μαρίνος Ζαμπάτης είχε γεννηθεί στην Πρέβεζα στις 28 Μαρτίου 1972 και κατατάχθηκε στο Λιμενικό Σώμα στις 4 Σεπτεμβρίου 1995 ως δόκιμος λιμενοφύλακας. Ήταν παιδί βιοπαλαιστών, από το Μεγανήσι Λευκάδας. Ο πατέρας του, ναυτικός, αγωνιζόταν στη θάλασσα και η μητέρα του αγωνιζόταν στο σπίτι για την ανατροφή του γιου της.

«Μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον που τον έκανε να εκτιμά τον κόπο των άλλων και έμαθε να προσφέρει και να συμπαραστέκεται σε όποιον το είχε ανάγκη. Από μικρός δούλευε, ενώ παράλληλα πήγαινε και σχολείο. Όσοι τον γνώρισαν μαγεύτηκαν από την περηφάνια του, την πηγαία καλοσύνη του, το χαμόγελό του, την ανιδιοτέλειά του, το ελεύθερο πνεύμα του, την τόλμη του» αναφέρει το λιμενικό σώμα στην ανακοίνωση της εποχής.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Συμπλοκή με τους ένοπλους Αλβανούς δραπέτες στην Καστοριά!!!!

Οι άνδρες της Συνοριοφυλακής κατάφεραν να συλλάβουν έναν από τους δράστες

Ανθρωποκυνηγητό που θυμίζει «ημέρες Μάριον Κόλα» βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς όλα δείχνουν ότι πίσω από την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στο Γράμμο, κρύβονται οι τρεις επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες που έχουν διαφύγει από τη φυλακή Ντρένοβα 170 χιλιόμετρα νοτίως των Τιράνων!

Οι δράστες εντοπίστηκαν να κινούνται με αυτοκίνητο κοντά στο χωριό Χρυσή, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Αλβανία. Τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο, όμως εκείνοι άνοιξαν πυρ με τουλάχιστον δυο Καλάσνικοφ εναντίον τους, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσουν κάποιον από αυτούς. Ωστόσο, εγκατέλειψαν το όχημά τους και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή μέσα στο σκοτάδι και τη βλάστηση.

Οι άνδρες της Συνοριοφυλακής, όμως, κατάφεραν να συλλάβουν έναν από αυτούς, ο οποίος είχε στην κατοχή του ένα αυτόματο Καλάσνικοφ. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ποιος από τους τρεις δραπέτες που παρέμεναν ασύλληπτοι είναι. 

Πρόκειται για τους Εντουαρντ Λούλα, Ρεΐζ Χατζιράι και Γκεζίμ Γκούρι, οι φωτογραφίες των οποίων έχουν σταλεί αμέσως μετά την απόδραση στην ΕΛ.ΑΣ. με την επισήμανση ότι είναι «οπλισμένοι και επικίνδυνοι».

Οι συνολικά επτά ισοβίτες -όλοι καταδικασμένοι σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονίες- αφόπλισαν το βράδυ του Σαββάτου τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και δραπέτευσαν εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ώρα. Όμως, οι τοπικές αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τέσσερις από αυτούς, ενώ οι άλλοι τρεις εξαφανίστηκαν, αναζητώντας -προφανώς- διέξοδο προς την Ελλάδα.

Αυτοί είναι οι τρεις Αλβανοί δραπέτες

 

 

   
 πηγή: protothema.gr

Στην Καστοριά οι Αλβανοί δραπέτες....

Δύο τραυματίες από τους τρεις δραπέτες που πέρασαν τα Ελληνοαλβανικά σύνορα είναι ο
απολογισμός αυτή την ώρα. Ο τρίτος αναζητείται, ενώ ευτυχώς δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός των Ελλήνων αστυνομικών.

Λεπτομέρειες σε λίγο.... 
   πηγή: εδώ

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Δένδια παραιτήσου,είσαι άχρηστος!!!

Νεκρός έπεσε τελικά ένας αλβανός που πυροβολήθηκε έξι φορές εξ επαφής με καλάσνικοφ. Εκτός από τις σφαίρες η πλάτη του ήταν γεμάτη τραύματα από μαχαίρι! Ο ίδιος κρατούσε πιστόλι, αλλά και περίστροφο! Μιλάμε πλέον για ολόκληρα οπλοστάσια στην κατοχή μαφιόζων, με τα οποία δεν ασχολήθηκε κανείς, καθώς οι “αρχές” συνεχίζουν τις πολύμηνες έρευνες για το ανύπαρκτο οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής.
Λίγο πιο κάτω από το πτώμα του αλβανού, δίπλα στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκε παρατημένο ένα καλάσνικοφ. Η συμπλοκή πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στην περιοχή των Εξαρχείων και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το θύμα μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ όπου και κατέληξε. Ο δολοφόνος του πρώτα το γάζωσε εξ επαφής με ριπές και αφού έπεσε στο έδαφος του έδωσε και μερικές μαχαιριές. 
Τέτοιο όργιο βίας δεν είχαμε ξαναδεί τα τελευταία χρόνια. Φαίνεται πως έτσι εφαρμόζεται στην πράξη η ευνομία που εξήγγειλε ο Προ-ποτζής Δένδιας. Όσοι Έλληνες κάτοικοι έχουν παραμείνει στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας καταριούνται ομαδικά τα ανδρείκελα των τελευταίων κυβερνήσεων που μετέτρεψαν την πόλη σε ζούγκλα. 

Επτά οπλισμένοι Αλβανοί εγκληματίες δραπέτευσαν από φυλακές της Αλβανίας και είναι οπλισμένοι.....



Επτά κρατούμενοι καταδικασμένοι σε ισόβια κάθειρξη για τη διάπραξη εγκλημάτων κατά της ζωής δραπέτευσαν το βράδυ του Σαββάτου από τη φυλακή Ντρένοβα που βρίσκεται σε απόσταση 170 χιλιομέτρων νοτίως των Τιράνων, ανακοίνωσε η αλβανική αστυνομία. Μονάδες της αστυνομίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των φυγάδων.
Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, οι κακοποιοί ενδέχεται να προσπαθήσουν να περάσουν στην Ελλάδα ή την ΠΓΔΜ και η κυβέρνηση της χώρας έχει ενημερώσει σχετικά τις ελληνικές και σκοπιανές αρχές.
«Οι κρατούμενοι, όλοι καταδικασμένοι σε ισόβια κάθειρξη για φόνους, είναι οπλισμένοι», ανέφερε η ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας που χαρακτήρισε τους δραπέτες ως «επικίνδυνους».
Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, οι δραπέτες κατάφεραν να αφοπλίσουν τους φρουρούς των φυλακών, ενώ η νύχτα και ου κακές καιρικές συνθήκες έχουν «προστατεύσει» τη διαφυγή τους. Οι αλβανικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για να διευκρινιστούν οι συνθήκες της απόδρασης από τη φυλακή Ντρένοβα όπου φιλοξενούνται 320 κρατούμενοι Συνολικά στα 22 σωφρονιστικά ιδρύματα της Αλβανίας είναι έγκλειστοι 4.537 κρατούμενοι.
Η αλβανική αστυνομία δίνει αμοιβή 5.000 ευρώ για οποιονδήποτε δώσει πληροφορίες για τους κακοποιούς που εμφανίζονται στην παρακάτω φωτογραφία…
πηγή:madatoforos.com

Ο κυβερνήτης ανακοίνωσε ότι «οι ριζοσπαστικοί μουσουλμάνοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Αγκόλα!!!!

                                                           Καταστραμμένο τζαμί στη Λουάντα (Αγκόλα)
Την στιγμή που η κυβέρνηση Σαμάρα αποφασίζει να συκώσει τζαμιά κάποιοι άλλοι τα γκρεμίζουν:


Η Αγκόλα, μια χώρα με 95% Χριστιανούς, 55% των Αγκολέζων είναι καθολικοί, και το ένα τέταρτο ανήκει στην προτεσταντικές εκκλησίες που ιδρύθηκαν κατά τη διάρκεια της αποικιακής περιόδου, κυρίως στην ευαγγελική εκκλησία, με λιγότερο από το 1% Μουσουλμάνους, αποφάσισε να απαγορεύει τη μουσουλμανική θρησκεία την οποία θεωρεί ως σέχτα.


Αρχές Οκτωβρίου 2013 οι μουσουλμάνοι, κυρίως από τη Γουινέα, είχαν τη δυσάρεστη έκπληξη  να παρακολουθούν την αποσυναρμολόγηση του μιναρέ του τζαμιού τους. Αιτίαήταν «κακά κατασκευασμένο» και χτίστηκε χωρίς άδεια.

Πάλι τον Οκτώβριο, οι αρχές άρχισαν την καταστροφή του τζαμιού Zango, που βρίσκεται στην αστική περιοχή της Viana.

Στη συνέχεια, ο κυβερνήτης της πόλης Λουάντα Bento ανακοίνωσε ότι «οι ριζοσπαστικοί μουσουλμάνοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Αγκόλα και ότι η κυβέρνηση της Αγκόλας δεν είναι έτοιμη για τη νομιμοποίηση των τεμενών στην Αγκόλα».

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, πριν τρεις ημέρες λοιπόν, η υπουργός πολιτισμού Rosa Cruz e Silva, δήλωσε: «Όσον αφορά το Ισλάμ, του οποίου η διαδικασία νομιμοποίησης δεν έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα τζαμιά τους θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας».

Τον Ιανουάριο του 2006, η αστυνομία της Αγκόλας είχε εισέλθει σε μια σειρά από τζαμιά στην περιοχή της Λουάντα, έδωσε εντολή στους Μουσουλμάνους να φύγουν, και είχε κατασχέσει τα ηχεία τους για το κάλεσμα για προσευχή. Τα τζαμιά έκλεισαν, οι πόρτες σφραγίστηκαν με αλυσίδες.

Η κυβέρνηση της Αγκόλας ανακοίνωσε ότι η καταστροφή όλων των τζαμιών θα είναι η πρώτη προτεραιότητα της .

Τα μόνα δύο τζαμιά στη Λουάντα έλαβαν έγγραφη προειδοποίηση από τη διοίκηση, που υπογράφεται από τον δήμαρχο José Moreno.


Μία χώρα στον κόσμο που απαγορεύει το Ισλάμ είναι λίγο, σε σύγκριση με τις πολλές μουσουλμανικές χώρες που διώκουν τους χριστιανούς και τους απαγορεύουν να χτίζουν εκκλησίες. Απαιτείται άμεση «μεταρρύθμιση»…

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Τα παλικάρια μας....

Ο Ελληνικός Στρατός όπως πάντα κοντά στον Έλληνα πολίτη, είναι παρόν και στην τραγωδία της Ρόδου.

Αμφίβιοι καταδρομείς του ΕΤΕΘ έχουν ριχτεί στη μάχη για τον εντοπισμό του αγνοούμενου στη Ρόδο. Ο στρατός βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού στο νησί και συνδράμει τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων όπου του ζητηθεί. 

Συνολικά 50 άνδρες Καταδρομείς αλλά και πεζικάριοι ψάχνουν στα σημεία που τους έχουν υποδείξει.

Οι στρατιωτικές μονάδες των νησιών δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα και το προσωπικό είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο και για κάθε αίτημα βοήθειας που θα τεθεί.

Προς το παρόν έχουν δοθεί μηχανήματα του στρατού σε δύο περιοχές του νησιού.

Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί;;;;

Μέ ἰδιαίτερη ἔκπληξη καί ἀπορία ἀκούσαμε τή δήλωση τοῦ ὑπουργοῦ ἐξωτερικῶν τῆς Ἑλλάδος κ. Βενιζέλου κατά τήν πρόσφατη ἐπίσκεψή του στήν Ἀλβανία. Σύμφωνα μέ αὐτήν ἡ πατρίδα μας προτίθεται νά ἐνισχύσει μέ τό ποσόν τῶν 2,5 ἐκατομυρίων εὐρώ, τό Ἐθνικό θέατρο τῆς Ἀλβανίας στά πλαίσια τῶν πολιτιστικῶν ἐπαφῶν τῶν δύο χωρῶν. 

Κατ' ἀρχήν προκαλεῖ ἀπορία τό γεγονός ὅτι ἡ χώρα μας εἶναι σέ θέση νά διαθέσει αὐτό τό ποσό τήν ὥρα πού αἰματηρές περικοπές γίνονται παντοῦ σέ κάθε στάδιο τῆς δημόσιας διοίκησης. Δέν γνωρίζουμε ποιές πολιτικές σκοπιμότητες ἤ προτεραιότητες ἐπιβάλλουν τήν κίνηση αὐτή. Ὡστόσο καί σέ ὅτι ἀφορᾶ στίς ἑλληνοαλβανικές σχέσεις καί εἰδικά στό θέμα τῶν ἀδελφῶν μας στή Βόρειο Ἤπειρο, δέν μπορεί παρά νά ἀναρωτηθεῖ κανείς: 
Ἡ ἐνίσχυση τοῦ Ἐθνικοῦ Θεάτρου τῆς Ἀλβανίας εἶναι πιό σημαντική γιά τήν ἑλληνική κυβέρνηση ἀπό τή στήριξη τῶν ὁμογενῶν ὑπερηλίκων Ποντίων καί Βορειοηπειρωτῶν ἀπό τούς ὁποίους κόπηκε πρόσφατα ἡ πενιχρή σύνταξη πού ἔπαιρναν;
Εἶναι πιό σημαντική ἀπό τή στήριξη τῶν ἑλληνικῶν σχολείων στή Κορυτσά καί τή Χειμάρρα πού κινδύνευσαν 2 φορές τήν τελευταία χρονιά νά κλείσουν ἀπό ἔλλειψη κονδυλίων; Καί ἐπιτέλους ἄν περισσεύουν χρήματα στό ἑλληνικό ὑπουργεῖο τῶν ἐξωτερικῶν, θεωροῦμε πώς τό παλαιό προξενεῖο τῆς Κορυτσᾶς στό ὁποῖο διέμενε καί ὁ Νομπελίστας ποιητής μας Γεώργιος Σεφέρης, ἔχει μεγαλύτερη ἀνάγκη ἐνίσχυσης καί μπορεῖ ἐφ' ὅσον συντηρηθεῖ καί ἀναπαλαιωθεῖ μέ ἐλάχιστο συγκριτικά κόστος, νά ἀποτελέσει φάρο παιδείας καί πολιτισμοῦ στήν περιοχή καί μακροπρόθεσμα νά συμβάλλει πολύ περισσότερο στή σύσφιξη τῶν πολιτιστικῶν σχέσεων τῶν 2 λαῶν. 
Εὐχόμαστε καί ἐλπίζουμε νά ἐπικρατήσουν ὡριμότερες σκέψεις στούς ἀρμοδίους τοῦ Ὑπουργείου καί νά μήν ληφθοῦν ἀποφάσεις πού συνιστοῦν πρόκληση τόσο στόν δεινά χειμαζόμενο ἑλληνικό λαό ὅσο καί στούς ἀδελφούς μας Βορειοηπειρῶτες. 

Εκδηλώνονται όλες σιγά σιγά..........

Ο τραγουδιστής και μουσικοσυνθέτης Γιάννης Ζουγανέλης, μίλησε στον «Real Fm» για τις προκλητικές δηλώσεις του Ν. Σφακιανάκη και την αντίδραση της Δ. Βανδή. «Οι καλλιτέχνες όλοι δεν….

είναι πνευματικοί άνθρωποι. Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, τίποτα ανώτερο. Είναι η αντανάκλαση του λαού. Ο Ν. Σφακιανάκης είναι μια περίπτωση τραγούδησε ωραία τραγούδια, δεν σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος έχει και μυαλό», σχολίασε αρχικά ο Γ. Ζουγανέλης και συνέχισε:
«Ζούμε έναν τρομερό ισοπεδοτισμό. Πνευματικός άνθρωπος δεν μπορεί να είναι κάποιος που δεν έχει μνήμη. Ο ανιστόρητος» ενώ σημείωσε ότι «Ο Ελληνικός λαός ξεχνάει πάρα πολύ εύκολα».
«Δεν θα μπορούσα να κάνω ποτέ παρέα με κανένα από αυτά τα μιάσματα. Ψάξτε τους καλλιτέχνες που πρώτα είναι πολίτες και μετά καλλιτέχνες. Οι καλλιτέχνες πουλάνε μούρη», είπε ακόμα ο κ. Ζουγανέλης, ενώ αναφερόμενος στη στάση της Δ. Βανδή είπε:
«Μπράβο στη Βανδή η οποία πήρε θέση, ενώ είχε και ανάγκη να εργαστεί. Ας αφήσουμε στο έλεος των δηλώσεων τους ανθρώπους και ας τους αντιμετωπίσει η κοινωνία όπως τους αξίζει».
Όπως είπε ο Γ. Ζουγανέλης, «Έκανε μια τεράστια γκάφα αυτός ο άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι αγαπάει την πατρίδα. Λυπήθηκα πάρα πολύ. Βέβαια θα πρέπει να αντιδράμε δεν θα πρέπει να μένουμε βουβοί».
πηγή:www.trelokouneli.gr

Βάλανε στόχο να εξαντλήσουν και τον στρατό....

Αυτά είναι τα χάλια της Ελληνικής Κυβέρνησης. Σε ότι αφορά την πάρτι τους, φροντίζουν να μην τους φεύγει ούτε μισό ευρώ παραπάνω από την τσέπη !
Καλοβολεψάκιδες την ώρα που ο Ελληνικός λαός υποφέρει! Τώρα βάλανε στόχο να εξαντλήσουν και τον στρατό!
Τα ΚΨΜ των στρατοπέδων θα περάσουν στην εκμετάλλευση ιδιωτών και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα ακριβύνουν τα προϊόντα για τους φαντάρους.
Ήδη το ΚΨΜ στον Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Θήβας δόθηκε σε ιδιωτική εταιρεία όπως γράφει το onalert. Σύμφωνα με το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων, οι στρατιώτες θα πίνουν καφεδάκι με τιμές Κολωνακίου…

Ο τιμοκατάλογος για τον καφέ του στρατιώτη:
Φραπέ μικρός 1 ευρώ, μεγάλος 1.4 (Για τους βουλευτές έχει 0,10 λεπτά)
Φρέντο 1,5 ευρώ, φρέντο καπουτσίνο 1,8 (Για τους βουλευτές έχει 0.20 λεπτά)
Η τιμή του καφέ πριν την ιδιωτικοποίηση ήταν γύρω στα 30 λεπτά.
Επιπλέον το νερό έχει 35 λεπτά από 20 (των βουλευτών έχει ο,20) και το κρουασάν 1.20 από 30 λεπτά
Χαρτί τουαλέτας 80 λεπτά, (οι βουλευτές δεν το χρειάζονται υπάρχουν οι λεγόμενοι «γλείφτες» για αυτήν την δουλειά) που πλέον πρέπει να αγοράσεις αφού δεν παρέχει ο στρατός.
Επομένως, ένας στρατιώτης θα πρέπει να ξοδεύει 5-10 ευρώ καθημερινά στο ιδιωτικό ΚΨΜ για να απολαύσει τις «πολυτέλειες» της καθημερινότητας ενώ ένας βουλευτές με 1 ευρώ θα έχει φάει πιει τον αγλέορα!
πηγή:makeleio

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Σάββατο.....

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Σάββατο από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Πιο αναλυτικά:
Σήμερα Σάββατο, στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν στη δυτική Πελοπόννησο και από αργά το βράδυ και στην ανατολική Πελοπόννησο.
Αύριο Κυριακή, τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές και σταδιακά θα επεκταθούν στην ανατολική Στερεά , την Εύβοια και μετά το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και από το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.
- Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπειρο, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.
- Στην Αττική θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρας, οι οποίες ενδέχεται να είναι ισχυρές τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Τη Δευτέρα, τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο.
- Στη Θράκη μέχρι τις πρωινές ώρες, στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα και στα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το βράδυ.
- Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Μακεδονίας και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.
Την Τρίτη, θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα από το βορά προς τον Νότο.
- Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σχεδόν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Γιατί τόση σιωπή στην Θεσπρωτία για τα σοβαρά εθνικά θέματα;;;

Το 1998 υπογράφεται, χωρίς βέβαια να ρωτήσει κανένας τον Ελληνικό λαό, ο νόμος ΄υπ αριθμό 2568-1998 "σύμφωνο" φιλίας,συνεργασίας, καλής γειτονιάς και ασφάλειας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και την Δημοκρατία της Αλβανίας.

Η διεκδίκηση της Ηπείρου από τους Τσάμηδες βασίζεται σε αυτο το άρθρο λοιπόν!
Δεν έχουμε ακούσει απ' όσο θυμάμαι κανέναν βουλευτή να έθεσε στην βουλή την εγκληματικότητα των Αλβανών.  Ληστείες(δείτε εδω),οπλα, ναρκωτίκα(δείτε εδώ) εχουν γίνει πλέον καθημερινο φαινόμενο στην Θεσπρωτία. Μήπως ξεχάσατε το άρθρο:
  Ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΥΡΙΟΙ;;; 
ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΝΔΗΣΑΤΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ;;;; 
ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΗΜΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΗΞΕΙΣ !!!

«Η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα»!!!

«Η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα», τόνισε μετά τη συνάντησή του με την καγκελάριο ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι είχε μία πολύ καλή συνεργασία με την Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία μίλησαν για τον…

προϋπολογισμό και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
«Όπως είπε η καγκελάριος, η Ελλάδα πέτυχε ένα πρωτογενές πλεόνασμα». Αναφερόμενος στις διαρθρωτικές αλλαγές, υποστήριξε ότι: «Έχουμε καλύψει μια μεγάλη απόσταση, δεν πρέπει να σταματήσουμε τις προσπάθειες». Τόνισε ακόμη ότι η «Ελλάδα έχει πετύχει πολλά στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, κάθε χρόνο ανεβαίνει η Ελλάδα προς τα πάνω».
Αναφέρθηκε βέβαια και στο βάρος των Ελλήνων λέγοντας: «Γίνονται με τεράστιο κόστος και θυσίες του ελληνικού λαού. Πρέπει να γίνουν και άλλα και πρέπει να συνεχίσουμε. Μπαίνουμε σε διαδικασία ανάκαμψης, υπάρχει φως στο τούνελ. Η ανάκαμψη δικαιώνει και τις θυσίες που τώρα πλέον αρχίζουν και αποδίδουν. Έχουμε επιστρέψει στα προ της κρίσεως επίπεδα».
Αναφέρθηκε ακόμη και στις συζητήσεις που είχε με την καγκελάριο για την τρέχουσα μεταρρυθμιστική ατζέντα. Και σημείωσε ότι «Όλοι πρέπει να κάνουμε το καλύτερο. Θέλω να ευχαριστήσω την καγκελάριο για τη στήριξη. Η επιτυχία μας μέχρι τώρα αντανακλά την Ευρώπη συνολικά. Θυμηθείτε πώς ήταν η Ελλάδα 15 μήνες πριν. Αυτό το ταξίδι θα το ολοκληρώσουμε και θα είναι μια μεγάλη επιτυχία».
http://www.trelokouneli.gr

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ!!!


Στις 22 Νοεμβρίου 1940 τμήματα του ελληνικού στρατού εισέρχονται απελευθερωτές του βορειοηπειρωτικού διαμερίσματος της Kορυτσάς.

Στις 22 Νοεμβρίου 1940 τμήματα του ελληνικού στρατού εισέρχονται απελευθερωτές του βορειοηπειρωτικού διαμερίσματος της Kορυτσάς. O κόσμος βγήκε στους δρόμους και ζητωκραύγαζε: «Πήραμε την Kορυτσά!». H απελευθέρωση της Kορυτσάς ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Ελληνικού Στρατού στο βορειοηπειρωτικό μέτωπο.
Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο ελληνικός στρατός εισερχόταν στην Κορυτσά. Κατά τον Α' Βαλκανικό πόλεμο (Δεκέμβριος 1912), ο ελληνικός στρατός εισήλθε στην πόλη, από την οποία αποχώρησε τον Μάρτιο του 1914, παραδίδοντάς την στην νεοσυσταθείσα αλβανική χωροφυλακή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σύμφωνα με άρθρο του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας (Μάιος 1914), η Κορυτσά αποτελεί τμήμα της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Βορείου Ηπείρου, εντός της αλβανικής επικράτειας.

Άλλη μια αποτυχία Αλβανών να περάσουν ναρκωτικά στην Ελλάδα!!!

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), ύστερα από μεθοδική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, πέτυχαν τη σύλληψη μελών κυκλώματος, που σχεδίασε την εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κάνναβης από την Αλβανία σε παραλία της Σαγιάδας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών, μέσω θαλάσσης, στην ελληνική επικράτεια. Συγκεκριμένα, χθες (21-11-2013) το βράδυ, σε παραλία της Λωρίδας Σαγιάδας Θεσπρωτίας, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 44, 37 και 35 ετών, τη στιγμή που φόρτωναν σε φουσκωτό σκάφος, μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. 
Στο χώρο φόρτωσης των ναρκωτικών ουσιών και σε κοντινό σημείο απόκρυψης (καβάντζα), εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν από τους αστυνομικούς συνολικά δέκα (10) σάκοι, που περιείχαν (374) κιλά και (304) γραμμάρια κάνναβης. 

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε επιπρόσθετα ότι σε βάρος του 35χρονου συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και πλαστογραφία ενώ ο ίδιος δράστης έχει απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές στο παρελθόν για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών ουσιών. Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών κατασχέθηκαν, εκτός από τα ναρκωτικά, ένα φουσκωτό σκάφος με εξωλέμβια μηχανή και ένα κινητό τηλέφωνο. 

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης του κυκλώματος ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
πηγή:  http://892fm.blogspot.gr

Η 16χρονη Μυρτώ πραγματοποίησε την πρώτη της έξοδο......

Μετά από πολλούς μήνες νοσηλείας η 16χρονη Μυρτώ που η περιπέτεια της υγείας της συγκίνησε το Πανελλήνιο, μετά την επίθεση που δέχθηκε από αλλοδαπό στην Πάρο, πραγματοποίησε την πρώτη της έξοδο στη Βοστώνη όπου βρίσκεται για θεραπεία.Η νεαρή κοπέλα, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» βγήκε από το νοσοκομείο «Σπόλτιγκ» της Βοστώνης όπου νοσηλεύεται, και μαζί με τη μητέρα της επισκέφθηκαν την ελληνική Εκκλησία όπου τελέσθηκε Ευχέλαιο και Παράκληση για την υγεία της.
Περίπου 70 γυναίκες μαζί με τις κόρες τους παρακολούθησαν την συγκινητική τελετή στον ναό των Ταξιαρχών του Γουότερτάουν, μετά το τέλος της οποίας ο ιερέας π. Δημήτριος Τόνιας κοινώνησε το κορίτσι που δίνει τη μεγάλη μάχη.
mitera myrtws Την πρώτη της βόλτα εκτός νοσοκομείου πραγματοποίησε η 16χρονη Μυρτώ
Μαίρη Κοτρότσου
«Είμαι τρομερά συγκινημένη από τον κόσμο που ήλθε να προσευχηθούμε μαζί και αφάνταστα υποχρεωμένη σ’ όλη αυτή την αγάπη που μου δείχνουν και δεν ξέρω κι εγώ πώς θα μπορούσα να ανταποδώσω» είπε στον δημοσιογράφο κ. Θ. Καλμούκο της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ» η μητέρα του κοριτσιού, κα. Μαίρη Κοτρότσου.
«Ήλθαν πολλά παιδιά, ήταν πολύ συγκινητικό κι ο κόσμος ήταν πολύ συγκινημένος» συμπλήρωσε η κα Κοτρότσου που σημείωσε πως «ενώ φοβόμουν ότι η Μυρτώ δεν θα άντεχε τόσες ώρες, ωστόσο άντεξε και στην ακολουθία και στο φαγητό μετά χωρίς να κλάψει. Μάλιστα, μία κυρία είχε φροντίσει κι είχε φέρει ένα σκυλί και το είχε βάλει δίπλα της κι όπως ήταν κι όλα τα άλλα παιδιά έδειχνε ότι την ευχαριστούσε».
Αξίζει να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες οι ομογενείς πραγματοποίησαν με επιτυχία έρανο, προκειμένου να αγοραστεί ειδικό ιατρικό μηχάνημα το οποίο χρειάζεται για την σίτιση και την επικοινωνία του κοριτσιού.
Πηγή: http://www.madatoforos.com

Δείτε το βίντεο, ο Νότης χαντακώνει το σύστημα...

Ο Νότης ρίχνει κεραυνούς....



Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Είναι αυτός ο εκτελεστής του Γιώργου και του Μανώλη;;;

Ονομάζεται Χρήστος Τσάκαλος Και η αστυνομία που ΤΟΝ αναζητεί τον θεωρεί επιχειρησιακό Αρχηγό της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» ΚΑΙ τον πιθανότερο εκτελεστή των μελών της ΧΑ!

Μειώνεται δραματικά ο πλυθησμός της Ελλάδας!!!

Μείωση κατά 5,5‰ (τοις χιλίοις) στον πληθυσμό της Ελλάδας, τη στιγμή που ο πληθυσμός της ΕΕ αυξήθηκε κατά μέσο όρο 2,2‰, καταγράφουν τα δημογραφικά στοιχεία για το 2012 που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τη Eurostat.

Συγκεκριμένα, ο πληθυσμός αυξήθηκε σε 17 κράτη-μέλη της ΕΕ και μειώθηκε σε 11 κράτη-μέλη.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο (+23‰), στη Μάλτα (+9,1‰), στη Σουηδία (+7,7‰), στη Μ. Βρετανία (+6,2‰), στο Βέλγιο (+6‰) και στην Αυστρία (+5,2‰). Οι μεγαλύτερες μειώσεις πληθυσμού καταγράφηκαν στη Λιθουανία (-10,6‰), στη Λετονία (-10,3‰), στην Εσθονία (-6,8‰), στη Βουλγαρία (-5,8‰), στην Ελλάδα (-5,5‰) και στην Πορτογαλία (-5,2‰).

Στην «ΕΕ των 28», ο πληθυσμός αυξήθηκε κατά 1,1 εκατομμύριο και την 1/1/2013 ανήλθε στα 505,73 εκατομμύρια. Την ίδια χρονιά, στην ΕΕ καταγράφηκαν 5,23 εκατομμύρια γεννήσεις και 5,01 εκατομμύρια θάνατοι, ενώ εισήλθαν 882.200 μετανάστες.

Στην Ελλάδα ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 60.500 το 2012 και την 1/1/2013 έφτασε τους 11,06 εκατομμύρια κατοίκους. Το 2012 καταγράφηκαν 100.400 γεννήσεις και 116.700 θάνατοι, ενώ την ίδια χρονιά εγκατέλειψαν την Ελλάδα πάνω από 44.000 κάτοικοί της.

Η Ελλάδα και η Ιταλία καταγράφουν τον τρίτο χαμηλότερο δείκτη γεννήσεων (9‰) στην ΕΕ, μετά τη Γερμανία (8,4‰) και την Πορτογαλία (8,5‰).

Οι υψηλότεροι δείκτες γεννητικότητας σημειώθηκαν στην Ιρλανδία (15,7‰), στο Ηνωμένο Βασίλειο (12,8‰), στη Γαλλία (12,6‰), στη Σουηδία (11,9‰) και στην Κύπρο (11,8‰). 
πηγή http://www.agioritikovima.gr

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Ισχύει από την Πέμπτη 00:00 μέχρι την Παρασκευή 15:00 Πέμπτη 00:00-Παρασκευή 00:00.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν πρωτίστως στην βορειοδυτική Ελλάδα(Κέρκυρα-Ήπειρος) που σταδιακά θα επεκταθούν και στα νησιά του κεντρικού και νότιου Ιονίου-την δυτική&κεντρική Στερεά-βορειοδυτική Θεσσαλία μέχρι και την δυτική-βορειοδυτική και νοτιοδυτική&κεντρική Πελοπόννησο.
                                    
Προς το απόγευμα και το βράδυ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την νότια νοτιοανατολική Πελοπόννησο ,τις Κυκλάδες και την Αττική μέχρι την νότια Εύβοια.
Βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν και την Κρήτη αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο στα 6-7 και τοπικά 8-9 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο 5-6 και βαθμιαία 6-7 μποφόρ .
Παρασκευή 00:00-Παρασκευή 15:00
Τα έντονα φαινόμενα θα απασχολήσουν πλέον κυρίως τις πρωινές ώρες μέχρι και νωρίς το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Τις πρώτες πρωινές ώρες(ξημερώματα Παρασκευής) θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες και στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη όπως και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
πηγή:http://weather-in-greece.gr

O Ευάγγελος Βενιζέλος έταξε στην Αλβανία την κατασκευή Εθνικού Θεάτρου αξίας 2,5 εκατομμύριων ευρώ!!!!

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μία ακόμα εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά κλοπές δικύκλων στην Πάτρα......

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μία ακόμα εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά κλοπές δικύκλων στην Πάτρα.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ο 26χρονος Αλβανός αρχηγός της εγκληματικής ομάδας και τέσσερις ομοεθνείς του, ηλικίας  
21, 20, 19, 17 ετών ως μέλη.
Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν ένας 17χρονος Αλβανός και τέσσερις ακόμα συνεργοί των συλληφθέντων, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας ειδικής ομάδας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η οποία συγκροτήθηκε ειδικά για την εξιχνίαση κλοπών δικύκλων, που γίνονταν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε συνοικίες της Πάτρας.
Ειδικότερα προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά είχαν διαπράξει το τελευταίο τετράμηνο 34 κλοπές μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων. Πιο  
συγκεκριμένα οι κλοπές αφορούν τις περιοχές Αγίας Τριάδας, Υψηλών Αλωνίων, Ζαρουχλεϊκων και Ψαροφαϊου Πατρών.
Επίσης πριν τρεις μήνες περίπου οι δράστες είχαν βάλει φωτιά σε αυτοκίνητο 26χρονης Αλβανίδας  προξενώντας την ολική καταστροφή του ενώ τις μοτοσικλέτες και τα μοτοποδήλατα που αφαιρούσαν, είτε τα πωλούσαν αυτούσια είτε τα αποσυναρμολογούσαν και ως ανταλλακτικά τα διέθεταν στην Ελλάδα και την Αλβανία.
Πολλά από τα δίκυκλα που τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν αφαιρέσει, βρέθηκαν μετά από αναζητήσεις των Αστυνομικών και αποδόθηκαν στους κατόχους τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου πολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Πατρών.
 απο:http://gnomip.gr

Νοσταλγήσαμε καθόλου το εθνικό μας νόμισμα;;;;;

                 

Δουβλίνο ΙΙ και η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ....

Για τον άνθρωπο ο οποίος έχει ιδέες , πολύ μεγαλύτερη είναι η ταπείνωσή του λόγω της δειλίας του παρά ο θάνατος !!

''Οι νεκροί λοιπόν τούτοι, τέτοια διαγωγή έδειξαν απέναντι στην πόλη. Εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να ευχόμαστε να έχουμε καλύτερη τύχη από αυτούς ως προς την ασφάλεια της ζωής μας, να μη θελήσουμε όμως να έχουμε ατολμότερο το φρόνημα από εκείνους εναντίον των εχθρών, αφού βλέπουμε όχι μόνο με λόγους αλλά και με έργα, πόσο μεγάλη είναι η ωφέλεια, για την οποία πολλά μπορεί να πει κανείς προς εσάς, οι οποίοι γνωρίζεται εξίσου καλά, πόσα αγαθά προέρχονται από την αντίσταση κατά του εχθρού.
Βλέποντας όμως περισσότερο στην πράξη καθημερινά την δύναμη της πόλεως, και μας φανεί ότι είναι πραγματικά μεγάλη, να θυμόμαστε πως όλα αυτά τα απέκτησαν άνθρωποι οι οποίοι ήταν τολμηροί και γνώριζαν τι πρέπει να κάνουν και φιλοτιμήθηκαν ώστε να εκτελέσουν τα αποφασισθέντα και όσες φορές έτυχε να αποτύχουν σε κάποια προσπάθειά τους, θεωρούσαν ότι το να θυσιάσουν την ζωή τους ήταν η ωραιότερη προς την πατρίδα προσφορά.. Γιατί όλοι μαζί έδιδαν τη ζωή τους υπέρ της πατρίδας, ο καθένας ξεχωριστά λάμβανε τον αμάραντο έπαινο και τον λαμπρότατο τάφο, όχι κυριολεκτικά τον τάφο αυτό στον οποίο ενταφιάστηκαν, αλλά εκείνον στον οποίο παραμένει αιώνια η δόξα των μετά θάνατον και την οποία θα θυμούνται οι άνθρωποι σε κάθε κατάλληλη περίπτωση εξαιτίας σχετικών λόγων ή έργων.

Των δοξασμένων ανδρών ολόκληρη η γη είναι τάφος, και δεν το φανερώνει αυτό μόνο η επιγραφή πάνω στις επιτύμβιες στήλες που βρίσκονται στην πατρίδα τους, αλλά και σε χώρα ξένη παραμένει πάντοτε στην ψυχή καθενός από τους κατοίκους της, άγραφη η μνήμη τους όχι τόσο για τα έργα τους όσο για το φρόνημά τους. Αυτούς λοιπόν να μιμηθείτε τώρα και ‘σείς και αφού σκεφθείτε ότι ευδαιμονία είναι ελευθερία και ελευθερία είναι γενναιότητα, μην αποφεύγεται τους πολεμικούς κινδύνους. 

Περισσότερο δίκαια θα πρέπει να αδιαφορούν για τη ζωή τους όχι οι δυστυχούντες, οι οποίοι δεν ελπίζουν να δουν ποτέ καλό, αλλά οι ευτυχούντες οι οποίοι διατρέχουν τον κίνδυνο να δουν ζώντες ακόμη, μεγάλη μεταβολή στην κατάστασή τους για τους οποίους θα είναι τελείως διαφορετική από την προηγούμενη αν υποστούν κάποιο ατύχημα. Για τον άνθρωπο ο οποίος έχει ιδέες , πολύ μεγαλύτερη είναι η ταπείνωσή του λόγω της δειλίας του παρά ο θάνατος, τον οποίο άλλωστε ως νεκρός δεν θα τον αισθάνεται, ο οποίος έρχεται τη στιγμή που αγωνίζεται με γενναιότητα και ελπίδα ότι θα νικήσει η πατρίδα του...''


                               
  από:     http://elnewsgr.blogspot.com

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Κατατέθηκε στη Βουλή το εθνοκτόνο "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την αναστολή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων που συνδέονται με .."ρατσιστικές ενέργειες" από έναν έως έξι μήνες και βαριά διοικητικά πρόστιμα που φθάνουν τα 100.000 ευρώ.


Κατατέθηκε στη Βουλή το εθνοκτόνο "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την αναστολή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων που συνδέονται με .."ρατσιστικές ενέργειες" από έναν έως έξι μήνες και βαριά διοικητικά πρόστιμα που φθάνουν τα 100.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται η επιβολή χρηματικής ποινής από 5.000 έως 20.000 ευρώ και φυλάκιση τριών μηνών σε όποιον προκαλεί, διεγείρει ή εκτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες βίας ή μίσους κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται βάσει συγκεκριμένων φυλετικών, γενετικών και άλλων χαρακτηριστικών τους ή κατά πραγμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτούς, με τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή απειλείται η ζωή, η ελευθερία ή η σωματική ακεραιότητα τους.
Σε περίπτωση που οι αξιόποινες πράξεις τελέστηκαν προς όφελος ή για λογαριασμό νομικού προσώπου ή ενώσεως προσώπων (πχ πολιτικά κόμματα) ή από νόμιμο εκπρόσωπο ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπό τους, ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να επιβάλει, με απόφασή του (σωρευτικά ή διαζευκτικά):
α) Διοικητικό πρόστιμο από 10.000 έως 100.000 ευρώ,
β) Αποκλεισμό από δημόσιες παροχές, επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις, διαφημίσεις προμήθειες κ.ά. για διάστημα από έναν έως έξι μήνες. Αν οι αξιόποινες αυτές πράξεις έχουν τελεστεί σε ραδιοφωνική ή τηλεοπτική εκπομπή, οι κυρώσεις επιβάλλονται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Οι αξιόποινες αυτές πράξεις κατά των διακρίσεων, καθώς και τα εγκλήματα που τελούνται συνεπεία αυτών, διώκονται αυτεπάγγελτα, ενώ όποιος θίγεται (παθών) κατά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, αλλά και ως πολιτικός ενάγων απαλλάσσεται του σχετικού παραβόλου.
Εισερχόμαστε έτσι σε μια προσπάθεια φίμωσης των πολιτικών κομμάτων εθνικού προσανατολισμού, αλλά και δημάρχων, βουλευτών, υπουργών με πατριωτική προδιάθεση, οι οποίοι ουσιαστικά δεν θα μπορούν πλέον να αναφέρονται σε ζητήματα όπως η λαθρομετανάστευση, εγκλήματα αλλοδαπών, υπεράσπιση εθνικών ιδεωδών, και της ορθοδοξίας ως βασικής θρησκευτικής συνιστώσας του ελληνικού Έθνους.

Τρία σώματα μια ψυχή! Χρόνια πολλα στις Ένοπλες Δυνάμεις μας.....