Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Λίγο είναι να είσαι πρώτος σ' ολόκληρη τη χώρα, ανάμεσα στους πρώτους σε όλη την Ευρώπη;

Μετά από μία ολόκληρη δεκαετία και όσα είχαν επιτευχθεί με κόπο και αγώνες, η Ήπειρος επέστρεψε εκεί που βρίσκονταν προ του 2004. Καταγράφει και πάλι την θλιβερή πρωτιά στην φτώχεια!!
Με μία διαφορά πλέον.... Το 2004 είχε να ελπίζει στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων, στα κονδύλια του Γ' ΚΠΣ και μετά του ΕΣΠΑ, στον Αναπτυξιακό Νόμο και τις επενδύσεις, στους νέους ορίζοντες που διαφαίνονταν.

Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα απ' όλα αυτά....
Και δεν έχει καμία απολύτως σημασία να αναλωθεί κάποιος σε αριθμούς και ποσοστά που αφορούν στην απώλεια του κατά κεφαλήν εισοδήματος...
Σημασία έχει ότι τα στοιχεία της Στατιστικής δείχνουν ότι από το 2010 οι Ηπειρώτες γίνονται κάθε μέρα και φτωχότεροι και αποτελούν πια τους φτωχότερους των Ελλήνων.
Στην Ήπειρο καταγράφεται ο υψηλότερος δείκτης ανεργίας. Και η ύφεση έχει χτυπήσει κόκκινο.
Ο πρωτογενής τομέας έχει καταρρακωθεί με τους κτηνοτρόφους να βιώνουν εξαιρετικά δύσκολες ημέρες και την παραγωγή να συρρικνώνεται.
Τα εσπεριδοειδή στην Άρτα μένουν στα χωράφια... Τα θερμοκήπια της Πρέβεζας ρημάζουν....
Το Πανεπιστήμιο δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο, χωρίς καμία προοπτική ανάπτυξης. Με κομμένα τα φτερά...
Το ΤΕΙ Ηπείρου φυτοζωεί με τμήματα που πάνε από πόλη σε πόλη και χωρίς κανένα σχέδιο.
Τα μεγάλα έργα μένουν ακόμη στα χαρτιά... Ιόνια Οδός, Λιμάνι Ηγουμενίτσας, Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, οδικές συνδέσεις της Πρέβεζας...
Οι μικρομεσαίοι έχουν καταρρεύσει, ο ιδιωτικός τομέας έχει παραλύσει και ο δημόσιος πλέον διέρχεται τη δικιά του βαθιά κρίση.
Από το 2010 η Ήπειρος γίνεται κάθε μέρα και φτωχότερη....
Δυστυχώς επτωχεύσαμε....
Κι όμως...
Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να μιλά ακόμη για ιστορίες επιτυχίας! Οι Ηπειρώτες βουλευτές ασχολούνται με τα ελάσσονα κι όχι με τα μείζονα.
Και οι υπόλοιποι τοπικοί παράγοντες περιορίζονται σε αυτοσχεδιασμούς ή στη διαχείριση της μίζερης πραγματικότητας που άλλοι οδήγησαν την περιοχή.
Κάποιοι λοιπόν οφείλουν να αναγνωρίσουν ότι η συνταγή δεν βγαίνει... Κάποιοι πρέπει να απολογηθούν στους Ηπειρώτες για το σημερινό κατάντημα.... Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι ανάπτυξη με χρεοκοπημένους πολίτες δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.
Κι οφείλουν να ζητήσουν τουλάχιστον συγνώμη!

πηγή: epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου