Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Προκαλεί ο ουτσεκάς δολοφόνος: "Μην με εκδώσετε στην Ελλάδα, οι Έλληνες σκότωσαν τους συντρόφους μου"

Ανθελληνικό παραλήρημα από τον ουτσεκά Ιλιρ Κουπα μπροστά στις κάμερες. Ανενόχλητος έβγαλε ρατσιστικό – ανθελληνικό μανιφέστο καλώντας το Αλβανικό κράτος να μην τον εκδώσει αλλά αντίθετα να …καταδικάσει την Ελλάδα για την δολοφονία των συντρόφων του...

“Με κυνηγάνε γιατί είμαι Αλβανός”! Είπε, ενώ σε ερώτηση των δημοσιογράφων “γιατί πυροβόλησε… Αλβανούς αστυνομικούς” η απάντηση ήταν αφοπλιστική: Τους πέρασα για Έλληνες της Ιντερπολ! Δεν θα πυροβολούσα ποτέ Αλβανούς!

Η μαρτυρία του 27χρονου αλβανού Τζούλιαν Σινάνι προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ.

- Ομολόγησε διπλή δολοφονία στο Γκάζι και σχέσεις με ελληνικές ένοπλες οργανώσεις

«Εγώ σκότωσα τους δύο άνδρες τον Ιούλιο του 2011 στο Γκάζι, έναν άλλο στου Γκύζη ενώ συμμετείχα και σε βομβιστικές επιθέσεις και εν ονόματι ένοπλων οργανώσεων στην Ελλάδα. Εχω κάνει πολλές ανθρωποκτονίες και άλλες εγκληματικές ενέργειες στην Ελλάδα και στην Αλβανία που θέλω να ομολογήσω…».

Αυτή η αναφορά του 27χρονου Αλβανού Τζούλιαν Σινάνι λίγες ώρες μετά την σύλληψή του, στις 25 Ιανουαρίου 2014 στα Τίρανα, από τις αλβανικές αρχές έχει σημάνει συναγερμό στις ελληνικές διωκτικές αρχές. Ο Σινάνι που ζούσε στην Αυλώνα, φέρεται να ερχόταν συχνά στην χώρα μας και να είχε ύποπτες διασυνδέσεις. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι αλλά και ένα iPad που εξετάζεται από την αλβανική αστυνομία αν περιέχει στοιχεία για την εγκληματική δραστηριότητά του.
 
Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θέλουν να διαπιστώσουν αν βρίσκονται μπροστά σε μία σημαντική αποκάλυψη για ένοπλες επιθέσεις στην Ελλάδα ή σε μία «σκοπιμότητα, υπερβολή ή μυθοπλασία ενός Αλβανού κρατουμένου». Τετραμελές κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ που βρισκόταν στην Αλβανία για την εξέταση, χωρίς σημαντικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής, του συλληφθέντα Αλβανού δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα, θα συναντήσει σήμερα Τετάρτη και τον 27χρονο στις αλβανικές φυλακές.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι τώρα, ο Τζούλιαν Σινάνι έχει αναφέρει ότι συμμετείχε στη βομβιστική επίθεση, στις 15 Μαΐου 2010, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Τότε άγνωστοι είχαν τοποθετήσει ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό σε σακούλα σκουπιδιών που άφησαν στις τουαλέτες για το κοινό, στο υπόγειο του μεγάρου. Η βόμβα εξερράγη την ώρα που περίπου 50 υπάλληλοι, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι και διάδικοι ήταν μέσα στο κτίριο, οι οποίοι κινδύνεψαν άμεσα, παρά τις προσπάθειες μεγάλης δύναμης της ΕΛ.ΑΣ να το εκκενώσει. Από την έκρηξη σημειώθηκε ένας ελαφρύς τραυματισμός.
 
Ο Τζούλιαν Σινάνι φέρεται ακόμη να ομολόγησε την διπλή δολοφονία, στις 5.00 το πρωί της Παρασκευής 1ης Ιουλίου 2011. Τότε ένας άγνωστος πυροβόλησε τουλάχιστον έξι με εφτά φορές με πιστόλι των εννέα χιλιοστών και σκότωσε δύο Ελληνες 35 και 45 ετών, έξω από το εστιατόριο «Μαμάκας» στη διασταύρωση των οδών Τριπτόλεμου και Περσεφόνης στο Γκάζι. Ο ένας από τους δύο άνδρες ξεψύχησε επί τόπου ενώ ο άλλος στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Ο 45χρονος, το ένα από τα θύματα της επίθεσης, είχε απασχολήσει για σωρεία ληστειών στην Σουηδία ενώ εμφανιζόταν ως μέλος ομάδας εκβιαστών στα νότια προάστια, στις 24 Νοεμβρίου 2004 είχε κατηγορηθεί για τον εκβιασμό πρώην μπασκετμπολίστα του Αρη ο οποίος διατηρεί εστιατόριο στην Αθήνα. Το άλλο θύμα της επίθεσης βρέθηκε τυχαία στο σημείο.
 
Όπως έλεγαν αργά το βράδυ της Τρίτης υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ «μέχρι τώρα έχουμε μια ασαφή εικόνα της υπόθεσης. Από τη μία πλευρά για τις ανθρωποκτονίες που αναφέρεται στην Αθήνα είναι πράγματι όλες μη εξιχνιασθείσες κι αυτό πιθανόν να μην είναι σύμπτωση. Ισως και να οδηγήσει στην επιβεβαίωση της εμπλοκής του. Επίσης οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι μέλη της "φαμίλιας" Σινάνι από την περιοχή της Κρούγιας είχαν εμπλακεί στην απόδραση από τις φυλακές των Τρικάλων και είχαν κατηγορηθεί για σωρεία άλλων επιθέσεων στην Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά ωστόσο η αναφορά του για συμμετοχή του στην βόμβα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης από τους Πυρήνες δεν επιβεβαιώνεται από τα μέχρι στιγμής στοιχεία μας. Αφενός έχουμε μία σαφή εικόνα για τους Ελληνες αντιεξουσιαστές που συμμετείχαν στην επίθεση και αφετέρου δεν είχαμε την εικόνα ότι υπήρχε σχέση τους, τουλάχιστον στην συμπρωτεύουσα, με Αλβανούς. Ακόμη απορούμε γιατί ο Αλβανός να προχωρήσει σε αυτήν την ομολογία για συμμετοχή του σε τόσες εγκληματικές ενέργειες. Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ώρες…».
 
www.tovima.gr

Μη διανοηθείτε να ζητήσετε να βγάλετε ταυτότητα μέχρι τον Μάρτιο και βλέπουμε...

Συνέβη και αυτό για να δείξει ακόμα μια φορά ότι είμαστε ένα κράτος που παραπαίει και διαλύεται.

Την Τρίτη έλαβαν όλα τα αστυνομικά τμήματα ασφαλείας μια διαταγή από το αρχηγείο που λέει με λίγα λόγια ότι:

Δεν υπάρχει σάλιο για προμήθεια χαρτιού και αυτοκόλλητης ταινίας για την έκδοση ταυτοτήτων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου όπου και θα προμηθευτούμε νέο ποσότητα, δηλαδή μετά από ένα μήνα και μέχρι να μοιραστούν οι νέες ποσότητες στα τμήματα υπομονή πολίτες!

Η διαταγή συνεχίζει και μέσα σε όλα διατάζει τα τμήματα ασφαλείας ότι μέχρι να προμηθευτούν και πάλι χαρτί να εκδίδονται μόνο οι απολύτως αναγκαίες ταυτότητες εάν και εφόσον υπάρχει ανάγκη.

Οπότε Έλληνες μην τολμήσετε να βγάλετε ταυτότητα από σήμερα και μέχρι να γίνει η νέα προμήθεια!!!!

Είμαστε περίεργοι οι αστυνομικοί τι δικαιολογία θα λένε στους πολίτες για το ότι δεν έχουν γραφική ύλη για να εκδώσουν νέες ταυτότητες!!

Ελ. Aσ. το μεγαλείο σου.


πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Λίγο είναι να είσαι πρώτος σ' ολόκληρη τη χώρα, ανάμεσα στους πρώτους σε όλη την Ευρώπη;

Μετά από μία ολόκληρη δεκαετία και όσα είχαν επιτευχθεί με κόπο και αγώνες, η Ήπειρος επέστρεψε εκεί που βρίσκονταν προ του 2004. Καταγράφει και πάλι την θλιβερή πρωτιά στην φτώχεια!!
Με μία διαφορά πλέον.... Το 2004 είχε να ελπίζει στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων, στα κονδύλια του Γ' ΚΠΣ και μετά του ΕΣΠΑ, στον Αναπτυξιακό Νόμο και τις επενδύσεις, στους νέους ορίζοντες που διαφαίνονταν.

Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα απ' όλα αυτά....
Και δεν έχει καμία απολύτως σημασία να αναλωθεί κάποιος σε αριθμούς και ποσοστά που αφορούν στην απώλεια του κατά κεφαλήν εισοδήματος...
Σημασία έχει ότι τα στοιχεία της Στατιστικής δείχνουν ότι από το 2010 οι Ηπειρώτες γίνονται κάθε μέρα και φτωχότεροι και αποτελούν πια τους φτωχότερους των Ελλήνων.
Στην Ήπειρο καταγράφεται ο υψηλότερος δείκτης ανεργίας. Και η ύφεση έχει χτυπήσει κόκκινο.
Ο πρωτογενής τομέας έχει καταρρακωθεί με τους κτηνοτρόφους να βιώνουν εξαιρετικά δύσκολες ημέρες και την παραγωγή να συρρικνώνεται.
Τα εσπεριδοειδή στην Άρτα μένουν στα χωράφια... Τα θερμοκήπια της Πρέβεζας ρημάζουν....
Το Πανεπιστήμιο δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο, χωρίς καμία προοπτική ανάπτυξης. Με κομμένα τα φτερά...
Το ΤΕΙ Ηπείρου φυτοζωεί με τμήματα που πάνε από πόλη σε πόλη και χωρίς κανένα σχέδιο.
Τα μεγάλα έργα μένουν ακόμη στα χαρτιά... Ιόνια Οδός, Λιμάνι Ηγουμενίτσας, Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, οδικές συνδέσεις της Πρέβεζας...
Οι μικρομεσαίοι έχουν καταρρεύσει, ο ιδιωτικός τομέας έχει παραλύσει και ο δημόσιος πλέον διέρχεται τη δικιά του βαθιά κρίση.
Από το 2010 η Ήπειρος γίνεται κάθε μέρα και φτωχότερη....
Δυστυχώς επτωχεύσαμε....
Κι όμως...
Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να μιλά ακόμη για ιστορίες επιτυχίας! Οι Ηπειρώτες βουλευτές ασχολούνται με τα ελάσσονα κι όχι με τα μείζονα.
Και οι υπόλοιποι τοπικοί παράγοντες περιορίζονται σε αυτοσχεδιασμούς ή στη διαχείριση της μίζερης πραγματικότητας που άλλοι οδήγησαν την περιοχή.
Κάποιοι λοιπόν οφείλουν να αναγνωρίσουν ότι η συνταγή δεν βγαίνει... Κάποιοι πρέπει να απολογηθούν στους Ηπειρώτες για το σημερινό κατάντημα.... Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι ανάπτυξη με χρεοκοπημένους πολίτες δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.
Κι οφείλουν να ζητήσουν τουλάχιστον συγνώμη!

πηγή: epiruspost.gr

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Αλβανός βοσκός πυροβόλησε με καλάσνικοφ κατά Χιμαραίων...

Λίγες μέρες μετά την άγρια ένοπλη επίθεση...   (πατήστε εδώ)

Ο Αλβανός βοσκός είχε βάλει τα πρόβατά του να βοσκήσουν σε λιβάδι στον Μερτέο, που ανήκει στον Ν.Λ., ο οποίος βόσκει τα δικά του πρόβατα στο σημείο αυτό. Ο Αλβανός αρνήθηκε να πάρει τα πρόβατά του και να φύγει από την ξένη περιουσία με αποτέλεσμα να υπάρξει ένας διαπληκτισμός και ο βοσκός να φύγει βρίζοντας. Στο σημείο του συμβάντος έφθασαν και άλλοι Χιμαριώτες που έχουν εκεί τα λιβάδια τους και κατά καιρούς ο Αλβανός έβαζε μέσα τα πρόβατά του δίχως άδεια.

Μετά από λίγα λεπτά ο Αλβανός επέστρεψε στο σημείο κρατώντας ένα καλάσνικοφ και σε κατάσταση αμοκ άρχισε να πυροβολεί αδιάκριτα δίχως ευτυχώς οι σφαίρες του να βρουν στόχο. Μετά το περιστατικό ο δράστης εξαφανίστηκε και καταζητείτε απ' την αστυνομία της Χιμάρας. Σύμφωνα με μαρτυρίες συγχωριανών μας δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του.

Υπάρχουν φοβίες πως ο βοσκός θα αποπειραθεί να επιτεθεί εκ νέου στον Ν.Λ., όσο κυκλοφορεί ελεύθερος οι ανησυχίες αυξάνονται. Η οικογένεια του δράστη έχει προκαλέσει και στο παρελθόν προβλήματα στην Χιμάρα και γενικότερα η στάση τους μόνο φιλική δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί.

Εχθές, Δευτέρα 30/12, μέλη της οικογένειας του δράστη προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τον Ν.Λ. για να διαπραγματευτούν και να θεωρηθεί το περιστατικό λήξαν, ο Χιμαραίος όμως είναι ανένδοτος και δεν αποσύρει τις κατηγορίες.

Στην Χιμάρα γίνονται συζητήσεις για την δημιουργία μιας επιτροπής όπου θα προσεγγίσει τους ιδιοκτήτες των βοσκότοπων που ενοικιάζουν οι Αλβανοί με σκοπό να τους διώξουν και να αναγκαστούν να φύγουν απ' την περιοχή. Πολλοί κάτοικοι θεωρούν πως οι οικογένειες αυτές είναι υπεύθυνες και για την μεγάλη αύξηση των κλοπών στα σπίτια των Χιμαραίων η αστυνομία όμως κάνει στα στραβά μάτια με αποτέλεσμα να δρουν ανεξέλεγκτα.
πηγή:himara.gr