Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Αλβανός βοσκός πυροβόλησε με καλάσνικοφ κατά Χιμαραίων...

Λίγες μέρες μετά την άγρια ένοπλη επίθεση...   (πατήστε εδώ)

Ο Αλβανός βοσκός είχε βάλει τα πρόβατά του να βοσκήσουν σε λιβάδι στον Μερτέο, που ανήκει στον Ν.Λ., ο οποίος βόσκει τα δικά του πρόβατα στο σημείο αυτό. Ο Αλβανός αρνήθηκε να πάρει τα πρόβατά του και να φύγει από την ξένη περιουσία με αποτέλεσμα να υπάρξει ένας διαπληκτισμός και ο βοσκός να φύγει βρίζοντας. Στο σημείο του συμβάντος έφθασαν και άλλοι Χιμαριώτες που έχουν εκεί τα λιβάδια τους και κατά καιρούς ο Αλβανός έβαζε μέσα τα πρόβατά του δίχως άδεια.

Μετά από λίγα λεπτά ο Αλβανός επέστρεψε στο σημείο κρατώντας ένα καλάσνικοφ και σε κατάσταση αμοκ άρχισε να πυροβολεί αδιάκριτα δίχως ευτυχώς οι σφαίρες του να βρουν στόχο. Μετά το περιστατικό ο δράστης εξαφανίστηκε και καταζητείτε απ' την αστυνομία της Χιμάρας. Σύμφωνα με μαρτυρίες συγχωριανών μας δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του.

Υπάρχουν φοβίες πως ο βοσκός θα αποπειραθεί να επιτεθεί εκ νέου στον Ν.Λ., όσο κυκλοφορεί ελεύθερος οι ανησυχίες αυξάνονται. Η οικογένεια του δράστη έχει προκαλέσει και στο παρελθόν προβλήματα στην Χιμάρα και γενικότερα η στάση τους μόνο φιλική δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί.

Εχθές, Δευτέρα 30/12, μέλη της οικογένειας του δράστη προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τον Ν.Λ. για να διαπραγματευτούν και να θεωρηθεί το περιστατικό λήξαν, ο Χιμαραίος όμως είναι ανένδοτος και δεν αποσύρει τις κατηγορίες.

Στην Χιμάρα γίνονται συζητήσεις για την δημιουργία μιας επιτροπής όπου θα προσεγγίσει τους ιδιοκτήτες των βοσκότοπων που ενοικιάζουν οι Αλβανοί με σκοπό να τους διώξουν και να αναγκαστούν να φύγουν απ' την περιοχή. Πολλοί κάτοικοι θεωρούν πως οι οικογένειες αυτές είναι υπεύθυνες και για την μεγάλη αύξηση των κλοπών στα σπίτια των Χιμαραίων η αστυνομία όμως κάνει στα στραβά μάτια με αποτέλεσμα να δρουν ανεξέλεγκτα.
πηγή:himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου