Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Μετά απο 65 ολόκληρα χρόνια ο νεκρός στρατιώτης γυρνάει στην ιδιαίτερη πατρίδα του!!!!

Συγκινητικές είναι οι στιγμές που εκτυλίσσονται από το πρωί της Παρασκευής, σε ένα μικρό και γραφικό χωριό της Λάκκας Σουλίου. Στην Άρδοση, εκεί όπου τις δύσκολες μέρες που ακολούθησαν τον πόλεμο του 1940, χάθηκε ένα νέο τότε παιδί.
Ήταν ο στρατιώτης Χαράλαμπος Κορκοβής.
Η ταφή της σορού του έγινε δίπλα στο εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου.
Ακολούθησαν δεκαετίες σιωπής και κάποιες προσπάθειες που είχαν γίνει από κατοίκους του χωριού για να βρεθούν οι συγγενείς του νεκρού στρατιώτη δεν είχαν αποδώσει.

Τα χρόνια πέρασαν. Και συνήθως ο χρόνος κάνει τους ανθρώπους να ξεχνούν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως λειτούργησε αντίστροφα.
Ο χρόνος λοιπόν άλλαξε τον τόπο. Η διάβρωση και τα νερά των βροχών είχαν ως αποτέλεσμα ο πρόχειρος τάφος σχεδόν να καταστραφεί και τα οστά του νεκρού στρατιώτη να αποκαλυφθούν.
Ο ιερέας και οι κάτοικοι του χωριού έσπευσαν και πάλι. Τα συγκέντρωσαν, τα τοποθέτησαν σε οστεοφυλάκιο κι από κει στην εκκλησία.
Κάποιοι αποφάσισαν για μία ακόμη φορά να αναζητήσουν συγγενείς του νεκρού. Μία προσπάθεια στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο ιερέας του χωριού.
Δεν είχαν κανένα στοιχείο παρά μόνο το όνομά του.
Αυτή τη φορά στάθηκαν τυχεροί και κατάφεραν να εντοπίσουν την υπέργηρη αδελφή του, έναν ανιψιό του. Φέρει το ίδιο όνομα. Χαράλαμπος Κορκοβής κι αυτός. Προς τιμή του νεκρού.
Το Σάββατο το πρωί, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια με στρατιωτικό άγημα, θα ακολουθήσει η παραλαβή των οστών από τους οικείους του και η μεταφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του νεκρού στρατιώτη, ένα χωριό κοντά στο Μεσολόγγι.
Έτσι, μετά από 65 χρόνια, θα επιστρέψει εκεί από όπου είχε ξεκινήσει για έναν πόλεμο που άφησε μόνο δεινά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου