Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Σιγά το καλσόν.....

Αποφασισμένοι να φτάσουν ακόμη και στον Πρωθυπουργό, προκειμένου να μεταφέρουν τη φωνή αγωνίας της ακριτικής Ελλάδας, δήλωσαν τέσσερις δήμαρχοι από τα Γιάννινα, τη Θεσπρωτία και την Καστοριά, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Καλπάκι προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα στη φύλαξη της μεθορίου.

Οι δήμαρχοι, Φιλιατών, Πωγωνίου, Κόνιτσας και Νεστορίου αποφάσισαν να προχωρήσουν πλέον σε συντονισμένες ενέργειεςπροκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της εγκληματικότητας στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Παράλληλα επαναφέρουν το πάγιο αίτημα να ενισχυθούν τα αποδυναμωμένα στρατιωτικά φυλάκια της μεθορίου και να επιστρέψουν οι συνοριακοί στα ακριτικά χωριά από τον Έβρο όπου εξακολουθούν να αποσπώνται.
Επίσης, αίτημα των δημάρχων είναι να γίνει μία ειδική μελέτη για τη φύλαξη των συνόρων με ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης, η οποία θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.
Στο πλαίσιο αυτό είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό αλλά και με τον Πρωθυπουργό ώστε να μεταφέρουν τα προβλήματα των ακριτικών περιοχών.
πηγή:epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου