Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Φαγητό για όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη !!!

Πράξεις Αλληλεγγύης ... Γιορτές Αλληλεγγύης από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Αρτέμιδος. Φαγητό για όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη !!!


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αρτέμιδας , προσέφερε σε ημερήσια βάση 240 πλήρεις μερίδες φαγητού, για μια βδομάδα ,για τους κατοίκους της πόλης της Αρτέμιδος(Λούτσα) που μετέχουν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα της κοινωνικής κουζίνας, του Δήμου Αρτέμιδος - Σπάτων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηπειρωτών Αρτέμιδος,ευχαριστεί τα μέλη του Συλλόγου, για την προσφορά τους , καθώς και τους αρτοποιούς μέλη του Συλλόγου, που έψησαν τα φαγητά : Ευθύμιο Ζήκα , Σωτήρη Μπάρκα και Αποστόλη Γάτσιο , για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφέραν και σε αυτήν την δράση !!
Επίσης ευχαριστεί θερμά όλους τους ανώνυμους φίλους που βοήθησαν για την πραγματοποίηση αυτής της δράσης, πέραν των χρημάτων και με την εβδομαδιαία εθελοντική προσφορά τους !!!
Δείτε φωτογραφίες από την εθελοντική δράση του Συλλόγου. Για λόγους αξιοπρέπειας αυτών που έλαβαν την προσφορά του Συλλόγου Ηπειρωτών Αρτέμιδας, δεν φωτογραφήθηκε η διανομή των μερίδων.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

                  Η Ηγουμενίτσα της δεκαετίας του '70.
     Η κάρτα είναι των εκδόσεων Recos με αριθμό 03/10026/Τ
      ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ = Άποψις. Σπύρος Θ. Γκιώκας Ιωάννινα. 
        Καρτποσταλ τυπωμένη στην Ιταλία, τη δεκαετία του ΄60  
       όταν η Ηγουμενίτσα ήταν ακόμα μια μικρή ήσυχη πόλη...
 IGOUMENITSA A. Ligouras Bros - Mitropoleos Street, 3 - Joannina, Printed in Italy
Τυπωμένη στην Ιταλία, (Πεσκάρα) η κάρτα αυτή των αδελφών Λιγούρα από τα Ιωάννινα.
Ναύτης φρουρός, τελωνειακός να ελέγχει και ο αστυνομικός να περιμένει στη...γωνία.
Μόνο η ...πυροσβεστική έλειπε...

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Τουρκοτσάμηδες κάνουν οργανωμένες επιθέσεις στους Βορειοηπειρώτες!!!

 Εντείνεται το κλίμα ανασφάλειας στην Βόρειο Ήπειρο!

Δολοφονική επίθεση σημειώθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων στο χωριό Λιβαδειά της Βορείου Ηπείρου.

Περίπου 10 άγνωστοι μασκοφόροι, οι οποίοι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι Τσάμηδες από την Κονίσπολη, μπήκαν αργά το βράδυ στο μαγαζί του Βορειοηπειρώτη Σ. Τζ. με δολοφονική διάθεση.
Αποτέλεσμα της επιδρομής τους ήταν να τραυματιστούν και να καταλήξουν στο νοσοκομείο η σύζυγος και ο γιος του ιδιοκτήτη του μαγαζιού, ο οποίος δέχθηκε τρεις μαχαιριές στην πλάτη.
Από τύχη γλύτωσαν η κόρη του ιδιοκτήτη και η υπάλληλος του μαγαζιού, οι οποίες προλάβανε και φύγανε από την πίσω πόρτα καθώς όπως έγινε γνωστό στην συνέχεια στόχος των αλβανών μασκοφόρων ήταν η απαγωγή τους.
Μάλιστα την στιγμή που οι κακοποιοί αντιλήφθηκαν ότι τα κορίτσια το σκάσανε, ένας εξ αυτών βγήκε έξω και πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα. 
Μόλις οι κάτοικοι του χωριού άκουσαν τους πυροβολισμούς βγήκαν στο δρόμο και εκεί άρχισε το ανθρωποκυνηγητό για να πιάσουν τους κακοποιούς.
Όπως μας ενημερώνει η Νεολαία Επαρχίας Λιβαδειάς, μέχρι στιγμής η Αστυνομία έχει κάνει κάποιες προσαγωγές ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για ταυτοποίηση των δραστών και την διαλεύκανση της υπόθεσης.
Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη δολοφονία ενός ηλικιωμένου Βορειοηπειρώτη στο χωρίο Βελιάχοβο καθώς και στις συνεχόμενες ληστείες σε σπίτια Βορειοηπειρωτών και σε εκκλησίες τις περιοχής.
Τέλος, να σημειωθεί πως μόλις πριν από λίγες μέρες το Επαρχιακό Συμβούλιο Μεσοποτάμου απηύθυνε έκκληση προς τον πρόεδρο Δημοσίας Τάξης του Νομού Δελβίνου για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.
πηγή:aftonomi

Κλεφτρόνια κλέβουν κλέφτες άρε Αλβανάρια.....


Ένα περίεργο περιστατικό έγινε εχθές το βράδυ στη Κεστρίνη του Δήμου Φιλιατών στη Θεσπρωτία.
Δύο άγνωστοι δράστες, εχθές το βράδυ, μπήκαν σε αποθήκη που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή της Κεστρίνης στην οποία παρέμεναν τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας.
Οι δράστες, σύμφωνα με τους παθόντες, με την απειλή όπλου, τους αφαίρεσαν 100 ευρώ και στη συνέχεια αφού τους ξεγύμνωσαν τους οδήγησαν μέσω αγροτικού δρόμου περίπου 1,5 χιλιόμετρο μακρυά από την αποθήκη.
Εκεί πυροβόλησαν τον έναν στο δεξί πόδι και τράπηκαν σε φυγή.
Οι παθόντες ειδοποίησαν την αστυνομίας ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Την υπόθεση διερευνά η υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας η οποία έχει αναλάβει και την προανάκριση.
πηγή:pamepreveza.gr

Ταλαιπωρημένη Θεσπρωτία....

Στην Θεσπρωτία, την τόσο κουρασμένη ύστερα από τις συνεχείς επελάσεις Αλβανών εγκληματιών πόλη - κυρίως από την δεκαετία του ‘90 έως και σήμερα - το 2001 αρχίζουν να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση αλλοδαποί από ασιατικές χώρες.


Σκοπός τους η μετάβαση σε κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνήθως μέσω του λιμανιού της Πάτρας ή της Ηγουμενίτσας.

Τα πρώτα χρόνια δεν δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην πόλη.  Είχαν στήσει πρόχειρους καταυλισμούς (εστίες μόλυνσης) στον κάμπο του Γραικοχωρίου και του Λαδοχωρίου. 
 Το σοβαρό πρόβλημα οι κάτοικοι των γύρω περιοχών άρχιζαν να το αντιμετωπίζουν κυρίως από το 2007, όταν πρωτοάρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους οι έγχρωμες κυρίως φυλές. 
Τότε άρχισαν τα πολύ σοβαρά προβλήματα, επιθέσεις με πέτρες και ρόπαλα σε διερχόμενα αυτοκίνητα και φορτηγά, καταστήματα, σπίτια κ.α., όχι μόνο στο λιμάνι, αλλά και σε όλη την πόλη της Ηγουμενίτσας. Έξω από κάθε φούρνο, super market και πολλά καταστήματα της περιοχής στήνονταν και παρακαλούσαν – πολλές φορές με πιεστικό ή εκβιαστικό τρόπο – για χρήματα.
        
Συχνά περπατούσαν στον δρόμο προσβάλλοντας με λόγια και χειρονομίες περαστικούς. Είχαν παραβιάσει δεκάδες φορές καταστήματα, κλέβοντας κυρίως αλκοόλ. Έφτιαξαν έναν τεράστιο καταυλισμό πάνω από την γέφυρα της Εγνατίας στο νέο λιμάνι, που αποτελούσε εστία μόλυνσης για όλες τις γύρω περιοχές. Οι παιδικές χαρές και τα πάρκα, όπου έπαιζαν τα παιδιά της πόλης και των γύρω περιοχών, είχαν αδειάσει. Κυρίως τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι, φοβόντουσαν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους. Ακόμα και τα αδέσποτα είχαν εξαφανιστεί από την πόλη. Όλα αυτά υπό το φως της ημέρας!

Τις βραδινές ώρες αγρίευε κι άλλο η κατάσταση… 




                                          
Οι διάφορες φυλές επιτίθονταν η μία στην άλλη και σφάζονταν μεταξύ τους, έκαναν μαζικές επιθέσεις σε αστυνομικούς και λιμενικούς, για να περάσουν στην είσοδο του Λιμανιού,
παραβίαζαν σπίτια ψάχνοντας οτιδήποτε άλλο εκτός από είδη πρώτης ανάγκης,
πετούσαν πέτρες σε οχήματα είτε της Εγνατίας είτε στον δρόμο προς Πλαταριά χωρίς κανέναν λόγο. Επιτίθονταν με μανία σε όποιο όχημα περνούσε από το λιμάνι, άναβαν φωτιές (για μαγείρεμα πιθανόν),
με αποτέλεσμα να κινδυνέψει άπειρες φορές η δασική περιοχή. Αυτά είναι λίγα από τα κατορθώματα των λαθρομεταναστών.


Η ζωή των κατοίκων είχε γίνει ανυπόφορη και το ανύπαρκτο κράτος άφαντο . Δεν πήγαινε άλλο! Από θαύμα δεν είχαμε νεκρούς από τις επιθέσεις  τους.




Το 2011, ύστερα από πολλές και έντονες εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες κατοίκων κατά των λαθρομεταναστών, με αποκορύφωμα  μια σκληρή μάχη με πετροπόλεμο (Θεσπρωτών-Λαθρομεταναστών), η οποία ήταν και η τελευταία, η πόλη «ελευθερώθηκε». Μέσα σε τρεις μέρες τους είχαν μαζέψει όλους, αλλά δυστυχώς τους διοχέτευσαν σε άλλα μέρη της Ελλάδας μας…

Τα παιδάκια βγήκαν ξανά στους δρόμους. Πέρασε πολύς καιρός όμως μέχρι να φύγουν οι σκληρές εικόνες από την μνήμη των κατοίκων και να ηρεμήσουν. 

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Βραβείο σε δημοσιογράφο για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για την Χρυσή Αυγή!;;;;


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, βράβευσε σε εκδήλωση την δημοσιογράφο του ALPHA Ρένα Κουβελιώτη με το βραβείο "Μπότση", για τα αποκαλυπτικά και αποκλειστικά της ρεπορτάζ για την Χρυσή Αυγή.



 Δημιουργούνται λοιπόν ένα σορό απορίες....
  • Γιατί έγινε η βράβευση σε δημοσιογράφο;
  • Ποιος τελικά είναι υπεύθυνος για την δικαιοσύνη στην χώρα μας; 
  • Γιατί ο κος Παπούλιας δεν έκανε ουδεμία δήλωση για τα δυο άνανδρα δολοφονημένα μέλη της χρυσής αυγής;
  • Τι σκοπό είχε η εκδήλωση και ποιοι παρευρέθηκαν;





Κοιτάξτε που μερικές φορές η δουλειά είναι ντροπή.....

Όταν ο λαός θυμώνει με τους μόνιμους επαγγελματίες Βουλευτές, εκείνοι επικαλούνται τους ακραίους (δηλαδή ασυμβίβαστους) δημοσιογράφους, οι οποίοι δήθεν παραπληροφορούν.
Να όμως που οι ίδιοι αυτοδιαψεύδονται.

Απτό παράδειγμα ο Θεσπρωτός Βουλευτής της φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας, ΚΝΙΤΗΣ στη καταγωγή, Αντώνης Μπέζας.
Ο οποίος, έξω από τη Βουλή, δεν είναι ικανός να σταυρώσει μεροκάματο.
Για ένα ολόκληρο χρόνο, σαν ελεύθερος επαγγελματίας μη πάει ο νους σας σε μεροκαματιάρη οικοδόμο, ή εμποροϋπάλληλο ή αγρότη) δηλαδή πολιτικός μηχανικός, δήλωσε εισόδημα 1.407 €
Δηλαδή πολύ κάτω από τα όρια της πείνας.
Ε, λοιπόν, πως ο πολιτικός αυτός έχει την απαίτηση να του εμπιστευτεί ο Έλληνας οικογενειάρχης τις τύχες της οικογένειάς του και της Ελληνικής κοινωνίας;
Μα δεν έχουν πέτσα επάνω τους;
Ασφαλώς και δεν είναι ο μοναδικός... 
πηγή: prevezabest.blogspot

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ξύπνησαν οι δημαρχαίοι;;;;;;

Ύστερα απο άπειρα γεγονότα όπως, κλοπές σπιτιών,κλοπές αυτοκινήτων,κλοπές μοτοσικλετών, ένοπλες ληστείες, απόπειρες δολοφονιών, εμπόριο όπλων, εμπόριο ναρκωτικών αλλα και πολλες ακόμα εγκληματικές πράξεις Αλβανών κακοποιών στην Ήπειρο αλλα κυρίως στα σύνορα(υπάρχουν αποδείξεις) τώρα θυμήθηκαν οι δημαρχαίοι;




Με συντονισμένες ενέργειες αποφάσισαν να προχωρήσουν οι δήμαρχοι, Φιλιατών, Πωγωνίου, Κόνιτσας και Νεστορίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της εγκληματικότητας στην ελληνοαλβανική μεθόριο και στις γύρω περιοχές ! 
Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια κοινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 11.00 στο δημαρχείο Πωγωνίου, στο Καλπάκι Ιωαννίνων.
Ο δήμαρχος Κόνιτσας, Παναγιώτης Γαργάλας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «θα πρέπει επιτέλους το κράτος, πέραν από τις υποσχέσεις, να ενεργοποιηθεί επί της ουσίας». «Για το κοινό πρόβλημα των παραμεθόριων δήμων ζητάμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς» πρόσθεσε.
Επίσης, αίτημα των δημάρχων είναι να γίνει μία ειδική μελέτη για τη φύλαξη των συνόρων με ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης, η οποία θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.
Οι τέσσερις δήμαρχοι επαναφέρουν το πάγιο αίτημα να ενισχυθούν τα αποδυναμωμένα στρατιωτικά φυλάκια της μεθορίου και να επιστρέψουν οι φύλακες στα σύνορα και τα ακριτικά χωριά.

πηγή:greeknation.blogspot.gr

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Έπεσε ηρωικά στα βουνά της Θεσπρωτίας το 1849 και 65 χρόνια αργότερα του απέδωσαν στρατιωτικό άγημα......

Όταν μερικοί ασχολούνται με την χρυσή αυγή και τον θάνατο του Μαντέλα πολλοί λίγοι αποδίδουν ελάχιστο φόρο τιμής σε έναν 23χρονο,τότε, στρατιώτη της Εθνικής αντίστασης μετα απο 65 ολόκληρα χρόνια στα βουνά της Θεσπρωτίας!!!!! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Ας μην ξεχνάμε τους πεσόντες για τον τόπο μας, την Πατρίδα μας, το Έθνος μας... 

Τριάντα άνθρωποι που έφτασαν από το Κερασοχώρι Ευρυτανίας κι άλλοι τόσοι από την Άρδοση της Λάκκας Σουλίου αντάμωσαν σήμερα, στο ύψωμα του Αη Δημήτρη. Εκεί τέλεσαν τρισάγιο στη μνήμη του στρατιώτη Χαράλαμπου Κορκοβή, που έπεσε νεκρός το 1948, στις δύσκολες μέρες του πολέμου.
Ο τάφος του ήταν δίπλα στο μοναστήρι.... Για χρόνια... Ξεχασμένος. Όσες προσπάθειες είχαν κάνει οι κάτοικοι του χωριού για να βρουν την οικογένειά του δεν είχαν αποδώσει. Στοιχεία δεν υπήρχαν.

Ο χρόνος πέρασε κι όλοι ξέχασαν...
Πριν μερικές ημέρες η διάβρωση του εδάφους και τα ορμητικά νερά της βροχής έφεραν στην επιφάνεια τα οστά του νεκρού στρατιώτη. Ο ιερέας Ιωάννης Γκιόκας τα τοποθέτησε σε οστεοφυλάκιο και τα μετέφερε στην εκκλησία.
Κι αποφάσισε να ξεκινήσει και πάλι την προσπάθεια για να βρει τους συγγενείς του νεκρού. Μαζί με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Χ. Λιόντο κατάφεραν να εντοπίσουν τον ανιψιό του. Χαράλαμπος Κορκοβής κι αυτός.
Το πρωί του Σαββάτου, τριάντα περίπου κάτοικοι από το Κερασοχώρι Ευρυτανίας έφτασαν στην Άρδοση. Φόρος τιμής μετά από 65 χρόνια σε ένα δικό τους παλικάρι.
Ανάμεσα σ' αυτούς η 89χρονη σήμερα αδελφή του Αγαθή, η οποία δεν πίστευε πια ότι θα καταφέρει να βρει ότι είχε απομείνει από τον αδερφό της.
Να όμως που η ζωή γράφει τις δικές της ιστορίες... Και το πρωί του Σαββάτου πατούσε τα ίδια χώματα που περπάτησε κάποτε ο αδελφός της.... Τα χώματα που αποτελούσαν την κατοικία του για 65 χρόνια.
Η οικογένεια, όπως είπε η κ. Αγαθή, γνώριζε ότι το παιδί της είχε σκοτωθεί κάπου στα βουνά του Σουλίου, πολεμώντας με τον Εθνικό Στρατό. Όσες προσπάθειες όμως κι αν είχαν κάνει δεν είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες.
«Επί 65 χρόνια ανάβαμε κερί στη μνήμη του... Σήμερα νιώθουμε χαρά και λύπη» ανέφερε.
Το πρωί του Σαββάτου, σε μία σεμνή, συναισθηματικά φορτισμένη, τελετή, στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές στον 23χρονο φαντάρο Χαράλαμπο Κορκοβή, παραδίδοντας τα οστά του στην οικογένειά του, 65 χρόνια μετά τον θάνατό του.
Ο επίλογος είχε γραφεί...
πηγή: epiruspost.gr

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Μετά απο 65 ολόκληρα χρόνια ο νεκρός στρατιώτης γυρνάει στην ιδιαίτερη πατρίδα του!!!!

Συγκινητικές είναι οι στιγμές που εκτυλίσσονται από το πρωί της Παρασκευής, σε ένα μικρό και γραφικό χωριό της Λάκκας Σουλίου. Στην Άρδοση, εκεί όπου τις δύσκολες μέρες που ακολούθησαν τον πόλεμο του 1940, χάθηκε ένα νέο τότε παιδί.
Ήταν ο στρατιώτης Χαράλαμπος Κορκοβής.
Η ταφή της σορού του έγινε δίπλα στο εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου.
Ακολούθησαν δεκαετίες σιωπής και κάποιες προσπάθειες που είχαν γίνει από κατοίκους του χωριού για να βρεθούν οι συγγενείς του νεκρού στρατιώτη δεν είχαν αποδώσει.

Τα χρόνια πέρασαν. Και συνήθως ο χρόνος κάνει τους ανθρώπους να ξεχνούν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως λειτούργησε αντίστροφα.
Ο χρόνος λοιπόν άλλαξε τον τόπο. Η διάβρωση και τα νερά των βροχών είχαν ως αποτέλεσμα ο πρόχειρος τάφος σχεδόν να καταστραφεί και τα οστά του νεκρού στρατιώτη να αποκαλυφθούν.
Ο ιερέας και οι κάτοικοι του χωριού έσπευσαν και πάλι. Τα συγκέντρωσαν, τα τοποθέτησαν σε οστεοφυλάκιο κι από κει στην εκκλησία.
Κάποιοι αποφάσισαν για μία ακόμη φορά να αναζητήσουν συγγενείς του νεκρού. Μία προσπάθεια στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο ιερέας του χωριού.
Δεν είχαν κανένα στοιχείο παρά μόνο το όνομά του.
Αυτή τη φορά στάθηκαν τυχεροί και κατάφεραν να εντοπίσουν την υπέργηρη αδελφή του, έναν ανιψιό του. Φέρει το ίδιο όνομα. Χαράλαμπος Κορκοβής κι αυτός. Προς τιμή του νεκρού.
Το Σάββατο το πρωί, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια με στρατιωτικό άγημα, θα ακολουθήσει η παραλαβή των οστών από τους οικείους του και η μεταφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του νεκρού στρατιώτη, ένα χωριό κοντά στο Μεσολόγγι.
Έτσι, μετά από 65 χρόνια, θα επιστρέψει εκεί από όπου είχε ξεκινήσει για έναν πόλεμο που άφησε μόνο δεινά...

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Σιγά το καλσόν.....

Αποφασισμένοι να φτάσουν ακόμη και στον Πρωθυπουργό, προκειμένου να μεταφέρουν τη φωνή αγωνίας της ακριτικής Ελλάδας, δήλωσαν τέσσερις δήμαρχοι από τα Γιάννινα, τη Θεσπρωτία και την Καστοριά, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Καλπάκι προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα στη φύλαξη της μεθορίου.

Οι δήμαρχοι, Φιλιατών, Πωγωνίου, Κόνιτσας και Νεστορίου αποφάσισαν να προχωρήσουν πλέον σε συντονισμένες ενέργειεςπροκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της εγκληματικότητας στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Παράλληλα επαναφέρουν το πάγιο αίτημα να ενισχυθούν τα αποδυναμωμένα στρατιωτικά φυλάκια της μεθορίου και να επιστρέψουν οι συνοριακοί στα ακριτικά χωριά από τον Έβρο όπου εξακολουθούν να αποσπώνται.
Επίσης, αίτημα των δημάρχων είναι να γίνει μία ειδική μελέτη για τη φύλαξη των συνόρων με ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης, η οποία θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.
Στο πλαίσιο αυτό είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό αλλά και με τον Πρωθυπουργό ώστε να μεταφέρουν τα προβλήματα των ακριτικών περιοχών.
πηγή:epiruspost.gr

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Ιωαννίνων!!!

Τα σοβαρά προβλήματα εγκληματικότητας στην ελληνοαλβανική μεθόριο, όπου δρουν ομάδες ενόπλων κακοποιών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Ιωαννίνων, με αφορμή τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού στο Βροντερό της Φλώρινας.Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:«Άλλος ένας συνάδελφός μας θυσιάζει στον βωμό του αστυνομικού καθήκοντος, το πολυτιμότερο αγαθό, την ίδια του τη ζωή για την προάσπιση του κοινωνικού συνόλου. Ο άδικος χαμός του, βύθισε σε θλίψη την αστυνομική οικογένεια και ολόκληρη την κοινωνία. Ένας αστυνομικός με ήθος, φιλότιμο και τεράστια προσφορά στην υπηρεσία και στην πατρίδα. Είναι βαρύ το τίμημα και ο φόρος αίματος που πληρώνουμε αλλά και τεράστιες οι ευθύνες του επίσημου κράτους που αντί να θωρακίσει και να ενισχύσει τις ακριτικές περιοχές της ελληνοαλβανικής μεθορίου, χώρο όπου πραγματοποιείται η μεγαλύτερη εισαγωγή της λεγόμενης βαριάς εγκληματικότητας, τις αποδυναμώνει με συνεχείς αποσπάσεις στον Έβρο» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Ιωαννίνων.Σημειώνεται ότι, στα σύνορα της Ηπείρου με την Αλβανία που έχουν μήκος 254 χιλιόμετρα, είναι καθημερινά τα περιστατικά δράσης παρανόμων. Το δύσβατο του εδάφους στην ελληνοαλβανική μεθόριο, έχει αναδειχθεί σε «πέρασμα» Αλβανών κακοποιών, οι οποίοι διακινούν, κυρίως ναρκωτικά, από τη γειτονική χώρα προς την Ελλάδα. Από τις αρχές του χρόνου έως σήμερα, στα Ιωάννινα την Θεσπρωτία και την Αρτα, έχουν κατασχεθεί 9,2 τόνοι χασίς και 2 κιλά ηρωίνης.Επιπλέον, η αστυνομία καθημερινά βρίσκεται αντιμέτωπη με
μπαράζ διαρρήξεων στα σπίτια των χωριών, που βρίσκονται κοντά στα σύνορα. Από την πλευρά τους, οι λιγοστοί κάτοικοι αυτών των ορεινών χωριών στο Πωγώνι, την Κόνιτσα και τους Φιλιάτες, ζουν με την αγωνία της επόμενης μέρας και από τις 5 το απόγευμα κλειδώνονται μέσα στα σπίτια τους.
Πριν από λίγες ημέρες στο Πευκόφυτο του Γράμμου, τρεις δραπέτες αλβανικών φυλακών πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ εναντίων αστυνομικών, ενώ το καλοκαίρι, επί 20 και πλέον ημέρες, ξετυλίχτηκε ένα θρίλερ στα βουνά του Σουλίου και της Μουργκάνας, με το «κυνήγι» των επικίνδυνων Αλβανών δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων. Τον περασμένο Μάιο, από θαύμα γλίτωσαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, όταν στο ποτάμι κοντά στην Κακκαβιά, δεχτήκαν πυρά αυτομάτων όπλων.Στο χωριό Κτίσματα Πωγωνίου, μία εβδομάδα μετά το Πάσχα, ένας Αλβανός τραυμάτισε θανάσιμα δύο ηλικιωμένους την ώρα που κοιμόντουσαν, προκειμένου να τους ληστέψει, ενώ σκόρπισε τον τρόμο στο καφενείο του χωριού, απειλώντας με χειροβομβίδα. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, στη Ήπειρο, κάνουν λόγω για οργανωμένα κυκλώματα παρανόμων και λαθρεμπόρων με δομή και βαρύ οπλισμό. 
πηγή:epirusgate

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ορίστε τα Αλβανάκια τι κάνουν στην Θεσπρωτία....


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Ιωάννινα, Δεκεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη σπείρας, που έκλεβαν μοτοσικλέτες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και στη συνέχεια τις μεταπωλούσαν
Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, (20) κλοπές δικύκλων, που διέπραξαν οι δράστες το τελευταίο εξάμηνο
Συνελήφθησαν, χθες (06-12-2013 στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 18 και 19 ετών, μέλη σπείρας, οι οποίοι έκλεβαν δίκυκλα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και στη συνέχεια τα διοχέτευαν στην αγορά, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.
Αναλυτικότερα, χθες τα ξημερώματα, οι δύο συλληφθέντες αφαίρεσαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, που ήταν σταθμευμένη έξω από το σπίτι 48χρονου ημεδαπού στην Ηγουμενίτσα και επιβαίνοντας σε αυτή, τράπηκαν σε φυγή.
Στην προσπάθειά τους όμως να απομακρυνθούν με ταχύτητα, συγκρούστηκαν με σταθμευμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για παροχή πρώτων βοηθειών.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δύο δράστες είναι στελέχη σπείρας, η οποία είχε συγκροτηθεί τουλάχιστον από τα τέλη Μαΐου τρέχοντος έτους, με σκοπό την διάπραξη κλοπών μοτοσικλετών από διάφορες περιοχές της Θεσπρωτίας. Πιο συγκεκριμένα, οι κλοπές αφορούν τις περιοχές της πόλης της Ηγουμενίτσας, του Γραικοχωρίου και της Νέας Σελεύκειας.
Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, οι δράστες διέπραξαν τουλάχιστον είκοσι (20) κλοπές δικύκλων μοτοσικλετών, τις οποίες είτε πωλούσαν αυτούσιες είτε τις αποσυναρμολογούσαν και ως ανταλλακτικά τις διέθεταν στην Αλβανία.
Στο πλαίσιο διαδοχικών ερευνών, που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν βρεθεί τρεις κλεμμένες μοτοσικλέτες, οι οποίες θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.
Τις έρευνες και προανακριτικό έργο ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εμπλοκή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι επιπρόσθετα στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
πηγή astynomia.gr

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

4 Δεκεμβρίου γιορτάζει το ένδοξο πυροβολικό μας!!!!

H Αγία Βαρβάρα αποκεφαλίσθηκε με το ξίφος του ιδίου του πατέρα της, "ταίς πατρικαίς χερσί τω πατρικώ ξίφει την τελειώσιν δέχεται". Και κατά την παράδοση, καθώς απομακρύνονταν από την σφαγή της θυγατέρας του, η Θεία Δίκη, με μορφή κεραυνού, κατέκαψε τον πατέρα. Τον τιμωρό αυτό κεραυνό συμβολίζουν τα πυρά του Πυροβολικού και το 1829 καθιερώθηκε ως προστάτιδα του Ελληνικού Πυροβολικού...



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To DNA των Ελλήνων, όπως έδειξε πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έρευνα, δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους, -όπως ισχυρίζονται ορισμένοι- ούτε από τους Τούρκους παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς!
Ουσιαστικά έτσι έχουμε τη σύγχρονη επιστημονική απάντηση στις θεωρίες του Φαλμεράγερ. Καταρρίπτεται επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυριζόταν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες, ήταν μαύροι… Ε, δεν υπήρξαν ποτέ μαύροι! Δεν είναι λίγοι όσοι υποστήριξαν και
έγραψαν περί «Μαύρης Αθηνάς» (για τη Θεά Αθηνά) και πολλές άλλες θεωρίες χωρίς καμιά επιστημονική υπόσταση. Όλες αυτές οι …ανθελληνικές -θα έλεγε κανείς- θεωρίες καταρρίφθηκαν, όχι μόνον από μία έρευνα, αλλά από επτά διαφορετικές μεγάλες επιστημονικές έρευνες, Ευρωπαίων και Αμερικανών ερευνητών.

Η πιο διεφθαρμένη χώρα στα Βαλκάνια η Αλβανία...

Τον τίτλο της πιο διεφθαρμένης χώρας στα Βαλκάνια κατάκτησε φέτος η Αλβανία, αφού στην κατάταξη της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2013 βρίσκεται στην 116η θέση.

Η θέση της Αλβανίας επιδεινώθηκε το 2013 όσον αφορά την κατάταξη της Διεθνούς Διαφάνειας σε σχέση με το 2012, κατέχοντας την 116η θέση μεταξύ 177 χωρών.
Το 2012, η Αλβανία κατείχε την 113η θέση παγκοσμίως.
Τη φετινή χρονιά, η Αλβανία εξασφάλισε 31 βαθμούς (σε σύνολο 100), μαζί με το Νεπάλ και το Βιετνάμ.
Σε σύγκριση με τις χώρες της περιοχής, η Αλβανία κατατάσσεται στην τελευταία θέση. Το Μαυροβούνιο κατατάσσεται στην 67η θέση, από την 75η που κατείχε το 2012.
Βελτίωση στην κατάταξη καταγράφουν, φέτος, η Κροατία με την 57η θέση, από την 62η το 2012, η Σερβία στην 80η από την 72η, και η ΠΓΔΜ, η οποία κατατάσσεται στην 67η θέση από την 69η που κατείχε το 2012.
Στον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς για το 2013, η Δανία και η Νέα Ζηλανδία κατατάσσονται στις πρώτες δύο θέσεις, ενώ στις τελευταίες βρίσκονται το Αφγανιστάν, η Βόρεια Κορέα και η Σομαλία.

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

17.500 αλλοδαποί έγιναν Έλληνες το 2011!!!

Παρά την οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνιααρκετοί ήταν οι αλλοδαποί που προέρχονται από χώρες μη μέλη της Ε.Ε που επεδίωξαν και κατάφεραν να λάβουν την ελληνική υπηκοότητα το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Πιο συγκεκριμένα, το 2011 οι ελληνικές αρχές έδωσαν την υπηκοότητα σε 17.500 άτομα, τα οποία προέρχονται από χώρες που δεν ανήκουν στην Ε.Ε, ενώ  το 2010 ο αριθμός αυτός ήταν μόλις 9.400 άτομα.
Ουσιαστικά, μέσα σε ένα χρόνο διπλασιάστηκε σχεδόν ο αριθμός των χορηγούμενων υπηκοοτήτων σε αλλοδαπούς που δεν προέρχονται από χώρες μέλη της Ε.Ε.
Σύμφωνα με την Eurostat από τα 17.500 άτομα που έλαβαν την ελληνική υπηκοότητα το 88,1% έχουν αλβανικά διαβατήρια, το 1,6% ρωσικά, το 1,4% γεωργιανά και το 0,9% αρμενικά.
πηγή:makeleio.gr

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Η ιστορία της Ηπείρου!!!

Με τα ευρήματα στη σπηλιά του Ασπροχάλικου, στο Λούρο ποταμό, στο φαράγγι του Βίκου, στην Καστρίτσα και σε άλλα σημεία, είναι βέβαιο πως η ανθρώπινη παρουσία στην Ήπειρο ανάγεται στα 40.000 χρόνια π.χ. 
Πρόκειται για τον κυνηγό, που μένει σε σπηλιές για προστασία του από το κρύο, σε περάσματα των ζώων, επί αιώνες, και μόνο το 6.000 π.χ. αγγίζει την κτηνοτροφία και αργότερα τη γεωργία. 
Κατά το 3.000 - 2.000 π.χ. εμφανίζονται οι Πελασγοί που θεωρούνται πρόγονοι των ελληνικών φυλών και των Ιλλυριών (Σελλοί, Έλλοπες, Κασσωπαίοι, Μολοσσοί, Αθαμάνες, Δρύοπες, κ.α. - περίπου 14 φυλές). 
Οι Μολοσσοί είχαν ισόβιους βασιλείς, ενώ άλλες φυλές έβγαζαν ετήσιους αρχηγούς (μέχρι το 800 π.χ. δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα). Στα 800 - 600 π.χ. οι Κορίνθιοι ιδρύουν στα παράλια της Ηπείρου αποικίες (όπως την Αμβρακία, την Απολλωνία και την Επίδαμνο). Μια σημαντική εξέλιξη έχουμε στα 500 π.χ. με την ίδρυση της ομοσπονδίας των Ηπειρωτικών φυλών από το βασιλιά των Μολοσσών Θαρύπα. Τον Θαρύπα διαδέχονται ο Αλκέτας και ο Αρύβας που δίνει την ανεψιά του στον βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππο τον Β' , πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 
Μετά τον Αρύβα βασιλεύει ο αδελφός της Ολυμπιάδος Αλέξανδρος ο οποίος σκοτώθηκε σε εκστρατεία στην Ιταλία. Ο Μέγας Αλέξανδρος που δημιούργησε τη μεγάλη Μακεδονική Αυτοκρατορία, περιέλαβε και την Ήπειρο ως επαρχία του. Στα 307 π.χ. βασιλεύουν ο Πύρρος και ο Νεοπτόλεμος και επικρατεί ο Πύρρος τελικά που επεκτείνει το κράτος του. Ο Πύρρος μεταφέρει την πρωτεύουσα από την Πασαρώνα στην Αμβρακία, την οποία στόλισε με σημαντικά κτίρια (Πύρρειο Βασιλικό Ανάκτορο, ναοί, βουλευτήριο, ωδείο, αγάλματα των εννέα μουσών και πολλά άλλα). Ο Πύρρος υπήρξε η μεγαλύτερη φυσιογνωμία της τότε Ελλάδος. Με τα στρατηγικά του προσόντα και τη φιλοδοξία του, ανέδειξε την Ήπειρο σε σπουδαίο Ελληνικό κράτος.

 

Υπέταξε τη Μακεδονία, έκανε μεγάλες εκστρατείες στην Ιταλία, Σικελία και στην Πελοπόννησο (με χρησιμοποίηση στις μάχες ελεφάντων) όπου και το 272 π.χ. βρήκε το θάνατο στο Άργος από κεραμίδι που του πέταξε η μάνα ενός αντίπαλου στρατιώτη. 
Μετά το Θάνατο του Πύρρου, υπήρξε μεγάλη ανωμαλία (αντιπαλότητες, επαναστάσεις). Στη διαμάχη Ρωμαίων - Μακεδόνων, η Ήπειρος ισοπεδώνεται (καταστρέφονται 70 πόλεις και 150.000 Ηπειρώτες οδηγούνται σκλάβοι στη Ρώμη). Τελικά κατέληξαν στην ανακήρυξη δημοκρατίας που επέζησε μέχρι το 167 π.χ. 
Από το 396 μ.χ. γίνονται στην Ήπειρο διαδοχικές εισβολές γερμανικών φυλών, Ούννων, Οστρογότθων, Βουλγάρων, Σλάβων που εγκαθίστανται και Σαρακηνών. Το 1059 γίνεται νέα εισβολή Σλάβων - Νορμανδών και επαναστάσεις. 
Το 1204 Διαλύεται προσωρινά η Βυζαντινή Αυτοκρατορία (η Κωνσταντινούπολη στους Φράγκους). 1205 Ο Μιχαήλ Άγγελος ιδρύει το Δεσποτάτο της Ηπείρου με πρωτεύουσα την Άρτα και με υπηκόους Έλληνες, Σλάβους, Αλβανούς και άλλους. Ακολουθεί υποταγή στους Βουλγάρους και το 1236 επανιδρύεται το Δεσποτάτο της Ηπείρου από τον Μιχαήλ Άγγελο τον Β' , που επιζεί 100 χρόνια (1335 ξανά στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία η Ήπειρος).
Από το 1349 - 1431 έχουμε την περίοδο των μεγάλων ανταγωνισμών μεταξύ Φράγκων, Βενετσιάνων, Αλβανών, Σέρβων, με κυριάρχηση των Τούρκων το 1431. 

Το 1699 οι Βενετσιάνοι παραδίδουν την Πρέβεζα στους Τούρκους (την κατείχαν από το 1684). Μικροεπαναστάσεις, όπως του Θεόδ. Γρίβα, Πούλιου Δράκου, Μαλάμου, του Δεσπότη Διονυσίου Τρίκκης που τον έγδαραν ζωντανό το 1612, δεν έφεραν σοβαρά αποτελέσματα. Το 1716 ο πόλεμος μεταξύ Τούρκων και Βενετσιάνων καταλήγει στην παράδοση της ακτής από Βουθρωτό μέχρι Βόνιτσα στους Τούρκους. Το 1732 αποτυγχάνει η επανάσταση των Σουλιωτών. 
Το 1788 αναλαμβάνει ο Αλί πασάς στα Γιάννενα και φτιάχνει κράτος με ίσα δικαιώματα Χριστιανών - Μουσουλμάνων. Το 1797 οι Γάλλοι αντικαθιστούν τους Βενετσιάνους. Το 1803 καταλαμβάνεται το Σούλι και τα παράλια (πλην της Πάργας) από τους Τούρκους. (Την Πάργα αγοράζουν οι Τούρκοι από τους Άγγλους το 1817). Το 1820 στην επέκταση του κράτους του Αλί πασά αντιδρά η Πύλη και ο Μαχμούτ Β' εκστρατεύει κατά του Αλί. Οι Σουλιώτες επιστρέφουν ξανά στο Σούλι. Το 1822 θανατώνεται ο Αλί πασάς. Ακολουθεί αναταραχή μέχρι το 1830 που ιδρύθηκε κράτος στη Νότιο Ελλάδα. Το 1854 - 1878 αποτυγχάνουν επαναστάσεις στην Ήπειρο γιατί οι Αλβανοί δεν θέλουν τους Έλληνες και βοηθούν τους Τούρκους. 
Το 1881 τα σύνορα του ελεύθερου Ελληνικού κράτους ορίζονται στον Άραχθο ποταμό. Το 1912 - 1913 μετά από μεγάλες μάχες (Πέντε Πηγάδια, Πεστά, Μανωλιάσσα, Αετοράχη, Μπιζάνι) απελευθερώνεται η Ήπειρος από τους Τούρκους. 1916 - 20 Οι σύμμαχοι Γάλλοι και Ιταλοί στην Ήπειρο. Το 1923 προσδιορίζονται τα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία όπως είναι σήμερα. 
Στις 28 Οκτωβρίου 1940 οι Ιταλοί επιτίθενται εναντίον της Ελλάδας με βάση την Αλβανία. Ακολουθεί νικηφόρα αντεπίθεση του Ελληνικού Στρατού, αλλά το 1941 οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Ελλάδα και δίνουν στους Ιταλούς τη διοίκηση της Ηπείρου. Ακολουθούν αντίσταση, καταστροφές, συνθηκολόγηση των Ιταλών το 1943 και το 1944 φεύγουν οι Γερμανοί από την Ήπειρο. Νέες καταστροφές στην Ήπειρο από το 1946 - 1949 κατά τη διάρκεια τραγικού εμφυλίου πολέμου με ερήμωση της Ηπείρου και τελικά νίκη των στρατευμάτων της κυβερνήσεως της Ελλάδος.

Σήμερα η Ήπειρος είναι μια ολοζώντανη περιοχή της Ελλάδος παρά τα προβλήματα σε συγκοινωνία και επενδύσεις. Το Πανεπιστήμιο στα Γιάννενα, τα περίφημα νοσοκομεία Δουρούτης και Χατζηκώστα, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με τη μεγάλη κίνηση προς και από την Ευρώπη, οι όμορφες πόλεις και χωριά, οι ακτές της και το παρθένο φυσικό της περιβάλλον, αποτελούν πόλο έλξης τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους επισκέπτες από το εξωτερικό. 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: “ΈΓΩ ΜΑΣΟΝΟΣ; ΖΗΤΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ”

Με μια ανακοίνωση διάψευσης που βγάζει ειδήσεις απαντά ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος στο δημοσίευμα της “Ελεύθερης Ώρας” και στη δημοσιοποίηση της “λίστας με τα 450 ονόματα των Ελλήνων Μασόνων”, μέσα στην οποία υπάρχει και το ονοματεπώνυμο του.
Η δήλωση αυτούσια. Νομίζουμε ότι έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και είναι πολύ αποκαλυπτική για το τι συμβαίνει στον πολιτικό βίο καθώς ο κ.Νικολόπουλος αποκαλύπτει ότι πολιτικοί είναι διαπλεκόμενοι με τον Τεκτονισμό. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι όχι μόνον δεν έχει σχέση με Μασόνους αλλά συνεχίζει να τους αντιμάχεται με αποτέλεσμα να γίνεται στόχος.

“Κυριακή 01 Δεκεμβρίου 2013
Προς «makeleio.gr»
κ. Στέφανο Χίο
Σχετικά με την «λίστα των 450 ονομάτων», που κατά την «έρευνα ανεξάρτητου ερευνητή» εμπλέκονται σε τεκτονικές στοές και μυστικιστικές οργανώσεις, ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε:
«Πολλά έχω ακούσει και συνεχίζω να ακούω, ιδιαίτερα από την ώρα που υπήρξα ο μόνος μέχρι σήμερα Έλληνας πολιτικός σε θέση εξουσίας, που διαφώνησε ανοικτά με τα κελεύσματα της τρόικας και την υποταγή του πολιτικού συστήματος στους δανειστές, παραιτούμενος από την κυβέρνηση Σαμαρά
Μάλλον δεν περίμενα ποτέ όμως να ακούσω και… να μάθω ότι είμαι μασόνος (!!!), αφού ο βίος και η πολιτεία μου, από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι σήμερα, είναι ένα “ανοικτό βιβλίο”, γεμάτο μόνο με πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες υπέρ πατρίδος και θρησκείας, και πάρα πολλές φορές ενάντια στους μασόνους και τις μασονικές στοές.
Από τότε που μικρός μαθητής των κατηχητικών σχολείων του π. Γερβάσιου, μοίραζα φυλλάδια ενάντια σε ξενόφερτες αιρέσεις και μυστικιστικές οργανώσεις, μέχρι σήμερα, που με όλη μου τη δύναμη, υποστηρίζω με όλη μου την ψυχή την μόνη λυτρωτική και δημοκρατική δύναμη της Ορθοδοξίας και της Ελληνορθόδοξης παράδοσης.
Στην Πάτρα, την πόλη που γεννήθηκα και ζω μέχρι σήμερα με την οικογένειά μου, όλοι γνωρίζουν ότι πολλές φορές, βρέθηκα μετωπικά αντιμέτωπος με αιρέσεις και οργανώσεις που αλλοιώνουν το περιεχόμενο της Ορθόδοξης Μαρτυρίας.
Όλοι θυμούνται μάλιστα, πως έφτασα να καταγγείλω δια των Μ.Μ.Ε., ακόμα και αυτόν τον αείμνηστο και αγαπητό μου Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής ομάδας που συμμετείχα, όταν αυτός αποφάσισε να μιλήσει σε ξενοδοχείο των Πατρών, σε εκδήλωση «παραφυάδας της μασονικής στοάς». Και πλήρωσα ακριβά την επιλογή αυτής της μετωπικής μου σύγκρουσης με τέτοιες οργανώσεις. Αρκετοί γνωρίζουν ότι κάποιοι ισχυροί ποτέ δεν μου συγχώρεσαν – όπως και τώρα- ότι επίμονα ζητώ να ψηφισθεί νόμος που να απαγορεύει στους Μασόνους να αναλαμβάνουν Υπουργεία και δημόσια αξιώματα, καθώς πιστεύω απόλυτα ότι «όσοι έχουν δώσει όρκο στην στοά, πάνω απ’ όλα και όλους θα βάζουν τα Τεκτονικά τους προτάγματα και συμφέροντα. Εν τοιαύτη περιπτώσει όμως, «ου ότι δύνανται δύσιν κυρίοις δουλεύειν».
Πολύ πρόσφατα, σε δήλωσή μου για άλλο θέμα, τόνισα: «Χίλιες φορές καταδικασμένοι (από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια) επειδή κρατάμε τον σταυρό στα χέρια!». Το επαναλαμβάνω. Και προσθέτω: «Χίλιες φορές καταδικασμένοι, λοιδωρημένοι και συκοφαντημένοι, επειδή θα κρατάμε ψηλά τον σταυρό, μαζί με την γαλανόλευκη!».

Υ.Γ.: Παρακαλώ θερμώς για την δημοσίευση της απάντησής μου, ως ομολογία πίστεως στο Χριστό και στην Ελλάδας μας.
Ευχαριστώ.
Με τιμή
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Γ.Γ. Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας